Faceți cunoștință cu Urmel!

Ce coșmaruri mi-a dat Urmel ăsta! M-a bântuit nopți întregi, după ce i-am citit aventurile întruna și necontenit, seară de seară. Și chiar are parte de aventuri dragul de el! Cum cine e Urmel? E un… urmel, bine înțeles! Un personaj fantastic imaginat de Max Kruse și ilustrat de Gunther Jakobs, care fascinează copiii de peste 3 decenii.

Max Kruse scriitor german

 

Max Kruse (1921 –2015) este un scriitor german pentru copii. Cea mai cunoscută operă a sa îl are protagonist pe Urmel, un personaj cunoscut și adorat în special în Germania, unde a fost ecranizat de Augsburger Puppenkiste și Hessischer Rundfunk.

La noi, cărțile au fost traduse la Editura Univers Enciclopedic Junior.

Urmel iese din ou

 

Urmel iese din ou

Pe ţărmul frumoasei insule Titiwu, valurile au adus un aisberg. În el era un ou! Profesorul Habacuc Tibatong şi animalele lui vorbitoare au clocit oul, din care a ieşit un pui de Urmel. O poveste amuzantă şi plină de farmec despre un personaj drăgălaş şi pus pe şotii.

 

Urmel zboara spre luna

 

Urmel zboară spre lună

Urmel își dorește tare mult să ajungă pe lună, însă este descurajat de prietenii săi. Până când un extraterestru aterizează pe insula Titiwu! Urmel şi prietenii lui sunt în culmea fericirii pentru că li se dă șansa să zboare împreună cu el în nava spaţială până la Lună. Dar odată ajunși acolo… trec prin întâmplări la care nu s-ar fi aşteptat niciodată… în special Urmel!

 

 

Urmel și Zâna-Purceluș

Urmel a mâncat prea multă îngheţată de nucă-de-cocos şi acum îl doare burtica. Purcica îi pregăteşte o sticlă cu apă caldă şi nişte ceai de muşeţel, dar Urmel ar vrea mai degrabă să asculte o poveste plină de peripeţi care, dacă se poate, să fie despre Zâna-Purceluş. Acesta este începutul unei aventuri care ar face pe oricine să uite cu totul de durerea de burtică!

 

Pe Urmel l-au îndrăgit și copiii de la clubul de lectură, așa că nu m-am mirat că și Greuceanu s-a atașat de el! Și ne-am distrat tare discutând despre extretereștri, spațiu, explorarea universului, OZN-uri și… iar extratereștri!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Similar Posts