Sunt mândră: în ce privește lectura, fac bine ceea ce fac! Concluzii după Duminica poveștilor la Bufnițe #9

Tocmai m-am întors de la Duminica poveștilor la Bufnițe #9, unde am citit din 3 autori români contemporani, publicați în colecția de copii a editurii Cartier: Lavinia Braniște, Melcușorul; Dan Coman, Moara de frig; Radu Vancu, Regele Piticuț. Și sunt atât de entuziasmată și plină de energie încât mi-am făcut o cafea mare (a 5-a pe ziua de azi, off, off!) și m-am pus pe scris! Și am atâtea motive să fiu entuziasmată…

Sunt o mamă mândră!

A fost primul eveniment de lectură la care eu citeam la care l-am luat și pe Greuceanu și sunt mândră să îi fiu mamă! Până acum am evitat să îl expun unor astfel de evenimente de teamă că nu voi putea controla ce face… și ce distruge, mai ales. Însă azi mi s-a dovedit (încă o dată) că am băiat mare și descurcăreț, pasionat de lectură și sociabil. Mici urme de gelozie am putut observa însă, fiind vigilent la orice contact direct cu alți copii, însă nimic ieșit din comun!

Duminica poveștilor la Bufnițe #9

Duminica poveștilor la Bufnițe #9

Duminica poveștilor la Bufnițe #9

– Mami, mi-e foame.
– Nu avem ce să mâncăm aici, dar putem merge acasă.
– Atunci nu mi-e foame.

– Eric, chiar trebuie să plecăm.
– Vreau carte.
– Ce carte?
– Cu one two three cu ochișori și guriță.

Eric este ca acasă în librărie (nu degeaba La Două Bufnițe este librăria mea favorită!) și cu greu am plecat de acolo, după o binemeritată ciocolată caldă cu mentă și o carte cu cifre!

Eric studiind cifrele

Organizez campanii de promovare a lecturii în cunoștință de cauză!

Întotdeauna am dat sfaturi, prin viu grai sau în scris, doar bazându-mă pe propria-mi experiență. Nu voi sugera activități sau cărți fără să le fi încercat înainte. E un principiu de la care nu mă abat, iar asta dă rezultate!

În cadrul campaniei #impreunacrestemcititori realizată împreună cu Serial Readers și Asociația Bastionul ArtLitTim recomandam participarea copiilor la cercuri de lectură sau evenimente literare. Iar numărul mare de copii prezenți astăzi la lectură mi-a dovedit că am dreptate: copiilor le place să (li se) citească! Mulțimea minunată de copii nu mi se datorează, este doar meritul oamenilor minunați din spatele La Două Bufnițe, însă sunt fericită că am avut un public atât de numeros!

Duminica poveștilor la Bufnițe #9

Așa că astăzi este dovada că se poate, că copiii se pot rupe de tehnologie și asculta cuminți povești! Ba, mai mult, cu toții au plecat cu brațele pline de cărți, ceea ce mă face și mai fericită!

Recomandările mele de lectură sunt luate în considerare!

O mămica m-a abordat astăzi amintindu-mi că în 2016 am interacționat în cadrul unei comenzi colective de cărți –  Povești colorate din Țara Curcubeilor de Amedeia Neamțu. Dialogul nostru virtual de atunci nu s-a finalizat prin achiziția cărții din diferite motive personale, dar astăzi Diana și-a amintit cât de convingătoare fusese prezentarea pe care o făcusem cărții și a cumpărat cartea.

O altă mămică ținea în mână 3 ediții diferite ale cărții Micul Prinț de Antoine de Saint-Exupéry și îmi voia părerea pe care să o cumpere. Eu rămân fidelă edițiilor cu desenele originale ale autorului, îmi amintesc de copilărie, puritate, inocență și naivitate, și se pare că e de bine!

Duminica poveștilor la Bufnițe #9

Pentru mine asta este o dovadă că sunt pe drumul cel bun, că sunt luată în serios și e cazul să continui. Dar, de azi m-am hotărât: blogul meu va căpăta o voce mai subiectivă, mai confesivă. Sunt recomandări și experiențe personale cuprinse aici, nu critică literară și culturală!

Țineți aproape! Revenim!

Facebook Comments

Similar Posts