Pădurea fermecată – carte cu cărți cu fabule adorată de copiii de toate vârstele

De multe ori, ne concentrăm intens asupra unei cărți, o citim o dată, de două ori, de trei ori… de o sută de ori… iar apoi e înlocuită de altele și altele și o uităm într-un colț de bibliotecă, unde stă cuminte până e redescoperită și apreciată din nou. Este și cazul cărții (dacă îi pot spune așa) (Editura Crișan).

Pădurea fermecată

«Cartea» Pădurea fermecată este o adevărată comoară. De ce nu știu în ce categorie să includ Pădurea fermecată? Pentru că, de fapt, cartea, format mare, cartonată și plastifiată, are aspectul unui triptic care conţine 13 cărticele cartonate, de format mic.

Pădurea fermecată

Fiecare carte are locul ei bine definit în suport, fiind indicat prin imaginea de pe copertă care se regăsește și pe mapă.

Pădurea fermecată

Textul este scurt, scris cu majuscule, ușor de citit de copii. Faptul că poveștile sunt scrise cu majuscule face cărticelele excelente pentru lectura micilor cititori care acum descifrează tainele literelor, respectiv micuții de clasa pregătitoare și clasa întâi.

Pădurea fermecată

Dintotdeauna mi-au plăcut fabulele și consider că au un rol foarte important în viața micilor cititori, deoarece fabulele au două caracteristici foarte importante: sunt satirice și moralizatoare! Fabulele pledează pentru valorile etice ale umanității, având o puternică valoare educativă. Ele ne ajută să învățăm din greșelile altora cu ajutorul ironiei și a umorului. Personajele sunt în general animale, plante, obiecte personificate, cu care copiii se identifică și în preajma cărora se simt confortabil, în largul lor, astfel că le este mult mai ușor să își însușească învățăturile. Ascultând/citind fabule, copiii participă afectiv alături de personaje, adoptând aceleași valori morale pe care le reprezintă acestea. Iar faptul că de cele mai multe ori morala este exprimată explicit la sfârșitul fabulei îi dă o și mai mare importanță educativă.

Așa că nu e de mirare că revenim periodic la această carte cu cărți cu fabule, e o minunăție! Ce bine că sunt copil în suflet… și că al meu Greuceanu îmi înțelege și mi se alătură în pasiunea pentru cărțile pentru copii!

Cartea poate fi cumpărate de aici>> 

Facebook Comments

Similar Posts