sănătate mentală

Sănătate mentală – cum te simți azi cu adevărat?

Cum te simți acum? Cum te simți cu adevărat? Noi, cei care ne luptăm cu anxietatea, s-ar putea să simțim că am pierdut complet controlul. Cel puțin eu am astfel de momente destul de des de-a lungul zilei în ultima perioadă – sănătate mentală precară. Simt că m-am descurcat foarte bine în contextul actual, păstrându-mi calmul și încercând să văd partea bună a lucrurilor în fiecare zi, rămânând cu picioarele pe pământ și cu mintea limpede. Nu e cazul să mă isterizez, dar nici nu pot fi ignorantă.

Azi însă m-am trezit foarte neliniștită și m-am simțit mult mai vulnerabilă decât în alte zile, deși știu că în lume există zeci de mii de oameni care se luptă cu adevărat cu acest vis urât reprezentat de pandemie, iar eu sunt unul dintre norocoșii care poate lucra de acasă și are familia întreagă sănătoasă.

De fapt, cred că ieșirea din rutina zilnică m-a scos de pe traiectorie. Perioada aceasta pe care o traversăm cu toții e grea și neobișnuită pentru fiecare. Sunt voci care spun că nimic din ceea ce a fost nu va mai fi la fel. Așa o fi, doar timpul ne va arăta adevărul. În tot iureșul vieții de până acum, majoritatea eram parcă roboței, făceam aceleași lucruri zi de zi, executam doar lucruri exterioare care ne epuizau de multe ori. Dar era rutina noastră.

Anxietatea și atacurile de panică nu sunt fițe, nu sunt o glumă. Ele afectează viața celui care le suportă, dar și a familiei acestora. Ești conștient că grijile exagerate nu te ajută cu nimic, dar nu le poți stăpâni, creierul tău nu mai e capabil să se oprească.

Am constatat că rutinele ajută. Când suferi de anxietate, stres, atacuri de panică e esențial să ai o rutină zilnică de îngrijire de sine care să vizeze direct sănătatea mentală. E EXTREM DE IMPORTANT! De obicei, meditez în fiecare dimineață, apoi îmi fac un autotratament Reiki de bază. Nu am făcut-o azi. De fapt, nu am făcut cu adevărat nimic unul din lucrurile pe care le fac în mod normal pentru a-mi începe ziua cu bine.

Iată ce am realizat când vine vorba despre anxietate și sănătate mentală… Problemele mele nu vor dispărea doar cu câteva practici pe termen scurt. Este o schimbare a stilului de viață pe tot parcursul vieții. Și nu este un lucru rău, pentru că toate lucrurile pe care le-am făcut, care mă fac să mă simt atât de bine, sunt mici ritualuri frumoase și plăcute și care îmi iau extrem de puțin timp în sine, odată interiorizate. Meditație, pansament aromatic, blogging, exerciții de recunoștință, autotratament, masaj reflexogen! Toate sunt atât de benefice vieții mele în multe feluri, după ce reușesc să le fac mă simt energizată, fericită, recunoscătoare să fiu în viață

Faci ceva pentru tine? Care sunt practicile de îngrijire de sine care te fac să te simți fericită și plină de viață? Care este rutina ta pentru sănătate mentală?

Nu mai spune că nu ai timp. Meriți acest timp. Pentru ca familia ta să fie bine, tu trebuie să fii bine! Iar de azi dau drumul pe blogul meu unei categorii noi – Pastila de sănătate, cu accent pe Sănătate mentală și Ritualuri naturale de îngrijire!

Îmbrățișări! Și asta va trece!

Facebook Comments

Similar Posts