wedding planner

Nu faceți ca noi, angajați un wedding planner! – Amintiri de la nuntă. Partea a 2-a – buchetul

Dacă mi-ar fi spus cineva vreodată că voi ajunge să scriu articole despre nunta noastră sub formă de feedback AȘA NU, aș fi zis că e nebun. Dar iată că, 8 ani mai târziu, prezint povestea unei nunți sub forma unei serii de articole la limita realului, despre cât de tare o poți da în bară când îți organizezi singur nunta și nu ai deloc experiență în domeniu (sfat: NU FACEȚI CA NOI! ANGAJAȚI UN WEDDING PLANNER!) Iar buchetul de mireasă e totuși un aspect important!

Știți cum e cu nunțile astea, sunt un fel de C.A.R. țigănesc, tu vii la nuntă la mine, eu merg la nuntă la tine, banii primiți ți-i întorc, că doar am un excel în care am trecut cât a pus fiecare în plic (Doamne sfinte, bine că a dispărut tradiția cu strigatul banilor!) Era mai simplu să facem o petrecere mică la Timișoara, unde venea cine dorea și putea, daaaaaaaaaaar…

M-am tot gândit despre ce să vă povestesc astăzi și mă gândeam să aleg BUCHETUL DE MIREASĂ! Buchetul de mireasă este o piesă nelipsită pentru miresele de astăzi și nu cred că îți poți imagina nunta perfectă fără un buchet pe măsură. A apărut în Antichitate, când miresele erau considerate aducătoare de noroc, iar cei care primeau ceva de la ele se bucurau de acest noroc și nu de puține ori miresele erau aproape sfâșiate de cei care doreau să își facă viața mai bună, așa că buchetul de mireasă a devenit instrumentul pe care să îl ofere mulțimii.

În prezent, teoretic, o nuntă modernă are 3 buchete: buchetul pentru cununie, buchetul de nașă și buchetul miresei (care este aruncat fetelor nemăritate). Cum eu sunt mai cu moț, ar fi trebuit să am mult mai multe buchete, nu? Doar că socoteala mea de acasă nu s-a potrivit cu cea de la fața locului.

Buchetul de cununie

buchetul de cununie

Eu de buchetul ăsta am uitat complet! Așa m-am trezit cu un buchet cumpărat de (viitorul) soț, din piață, care i se părea lui că se potrivește cu rochia mea. Să spun că tanti florăreasă a fost tare supărată că deja a spus prețul (10lei) când a aflat că e pentru viitoare mireasă, că altfel (a recunoscut singură) ar fi cerut mult mai mult? măcar atât… oricum nu îi duceam lipsa!

Buchetul de mireasă (1)

Mi-am dorit foarte mult un buchet alb cu roșu, cale cu trandafiri. Am căutat mult timp online poze relevante. Cum am ajuns să colaborăm cu firma de flori pentru petrecerea de la Oradea, sincer, nu mai știu, probabil recomandare din gură în gură ca să ajute o firmă aflată la început.

Duminică dimineața, ora 8. Așteptăm în centrul orașului buchetul de mireasă. Machiajul bifat, coafura bifată, mirele prezent, fotograful apărut. Buchetul întârzie. Și întârzie. Și întârzie. Și când apare, mai bine nu apărea. E clar de ce am preferat să fac poze cu câinele în brațe decât cu buchetul, nu? Nu semăna absolut deloc cu ceea ce comandasem. Nu semăna cu nici una dintre pozele de referință, era un buchet absolut banal de trandafiri intercalați cu crini albi. Superb, de altfel, dar nimeni din ce voiam eu. 300lei! Nu era timp de pierdut și nici alternative viabile nu aveam, că altfel îi dădeam cu buchetul în cap. Și nu am fost Bridezilla, crede-mă!

Buchetul de mireasă (2)

Aceeași recomandare din gură în gură la Târgu Jiu m-a dus la o doamnă desăvârșită, Marcela Loredana Mircea, care a acordat atenție ultimului detaliu în ce privește buchetele și aranjamentele florale. Buchetul a arătat fix ca în visele mele, a improvizat eprubete cu capac de silicon ca florile să se păstreze proaspete, totul a fost perfect! Dovadă că în aproape toate pozele de la nunta de la Bolboși buchetul apare!

Buchetul de aruncat

Dacă aș fi aruncat buchetul de mireasă, riscam să sparg capul cuiva cu el (de fiecare dată!), la cât era de greu, așa că la ambele petreceri am avut buchetul special pentru acest moment. Simplu, drăguț, din lavandă, ca să fie cu calmare și relaxare pentru partenerul celei care l-ar prinde… 🙂 Bineînțeles că nu m-am gândit eu că îmi trebuie și acest buchet, noroc că le-am primit „cadou”!

Așadar, NU FACEȚI CA NOI! ANGAJAȚI UN WEDDING PLANNER! Și cu siguranță eliminați stresul buchetului de pe listă!

Facebook Comments

Similar Posts