permisiune

Nu intra cu bocancii în energia oamenilor – cere-le permisiune!

În vremuri grele și de teamă, atât pentru noi, cât și pentru cei dragi, avem tendința de a face orice ca să îndepărtăm suferința și luăm decizii absolut subiective, fără să ne gândim la repercursiunile pe care cererile și acțiunile noastre le-ar putea avea asupra persoanei și, mai ales, asupra karmei unei persoane, fără să cerem permisiune sau aprobare.

Karma se acumulează prin acțiune sau lipsa de acțiune. Toate deciziile pe care le luăm acumulează karmă. Karma nu este ceva negativ sau pozitiv, este mai degrabă neutru. Viața noastră energetică este un echilibru de bine și rău, de pozitiv și negativ. Karma echilibrează energia. Nu pedepsește sau premiază, ea doar este!

Reiki este un sistem de „terapie prin lumină“ eficient, simplu, accesibil indiferent de credinţă, rasă, apartenenţă socială. Reiki nu este o religie. Reiki nu este un cult. Reiki nu este o sectă. Reiki nu este un panaceu universal. Reiki nu este o medicină alternativă.

Suferințele omului, fizice și psihice, pot fi atât acumulări ale prezentului, cât și karmă sau lecții ce ar trebui învățate în această viață. Intervenind fără acceptul persoanei, trimițând Reiki fără ca persoana să ne dea permisiune, e o intruziune care poate avea mari prejudicii. Facem un bine cu forța, iar binele făcut cu forța se poate transforma în rău. Pentru toată lumea. Când trimitem Reiki unei persoane fără a avea permisiune de la aceasta, presupunem că știm ce este mai bine și, fie că realizăm sau nu, putem interfera cu karma unei persoane. Mai mult, acumulăm și noi karmă, la rândul nostru.

Nu ne permitem niciodată să intrăm în casa unei persoane sau să împrumutăm lucruri fără să cerem permisiune mai întâi. Este o chestie de bun simț și respect. În medicina clasică, alopată, personalul medical nu își târăște pacienții pentru a-i forța să ia tratament (ba chiar și legea le interzice total să trateze o persoană care refuză tratamentul.) Reiki este tot legat de respect și asta include și respectarea deciziilor și limitelor celorlalte persoane, fără să judecăm, chiar dacă nu suntem de acord cu ei.

De asemenea, întotdeauna când trimitem Reiki unei persoane, este esențial să menționăm să fie ce este mai benefic pentru persoana respectivă, spre binele său superior și al celor din jurul său! A interveni tu, ca terţă persoană, și a trimite cu un scop precis care tu crezi că este necesar, presupune să preiei karma pacientului. Întotdeauna se transmite energie folosind condiţionarea: “Spre binele lor suprem, după Voia Lui Dumnezeu şi atât cât le este lor îngăduit.

Persoana trebuie să vrea și să ceară (să fie vindecată). Prin cerere, își deschide chakra gâtului. Când verbalizează dorința şi o auzim spunând că își dorește (să fie vindecată), transmite Universului mesajul clar că vrea să schimbe starea în care se află, vrea să-și schimbe starea de existenţă! Prin această cerere, persoana respectivă afirmă o decizie conştientă de a se implica în procesul de vindecare. Ca vindecător Reiki, suntem canalul prin care curge energia și este esenţial să ascultăm şi să oferim serviciile unei cereri venite din suflet.

Tratamentul copiilor mici se face doar cu acordul părinţilor, iar când sesiunea este față în față, doar în prezenţa acestora.

Nu se efectuează tratamente Reiki în caz de infecţii, apendicite, amigdalite sau alte “ite”. Nu se transmite energie infecţiilor și bolnavilor de cancer, deoarece în aceste cazuri avem de a face cu organisme vii care se află sub influenţa energiei şi se dezvoltă mai bine.

Nu se efectuează tratamente Reiki şi nu se transmite energie pacienţilor ce urmează să facă anestezie cu 24 de ore înainte de intervenţie. Tratamentul Reiki este foarte eficient însă în recuperarea în urma anesteziilor.

Nu este permisă desenarea simbolurilor pe alte persoane fără acordul acestora. Se consideră agresiune energetică. Singurul loc unde se pot desena simboluri fără acordul persoanelor este vertical, deasupra chakrei a VII-a, dar cu specificația clară: „Numai cu acordul Divin„!

Reiki este energie atrasă, nu trimisă, este o energie pe care fiecare dintre noi o atragem după inițiere direct de la Sursă. Reiki funcționează FĂRĂ concentrare asupra energizării, fiind doar atrasă prin intenție. Astfel, se respectă liberul arbitru al fiecăruia, fără să existe posibilitatea încălcării acestuia. Din acest motiv recomand ca, de fiecare dată, să cerem în avans permisiunea persoanei căreia dorim să-i acordăm o energizare sau pentru care solicităm noi un tratament Reiki. Este un gest etic și de bun simț să solicităm acordul celeilalte persoane pentru  transmiterea Reiki și să stabilim de comun acord mesajul Reiki. În acest fel se evită mistificările, suspiciunile, falsurile și fricile legate de această tehnică. Reiki funcționează doar prin simpla intenție de a oferi energia și aceasta începe să fie atrasă și intrăm în rezonanță cu Energia Iubirii.

Ai văzut articolele de mai jos?

Versiunea în limba engleză a articolului este disponibilă pe site-ul Reiki Rays, unde am onoarea de a publica periodic materiale despre Reiki!

Facebook Comments

Similar Posts