pachețelul de școală
|

Pachețelul de școală – ustentile și instrumente pentru un aspect plăcut

Nu se mai poartă cu sandwich? 🙄🙄🙄 m-a ironizat o doamnă la o postare despre pachețelul de școală a lui Greuceanu, unde era evident că nu, Greuceanu nu primește doar sandwich la școală. În clasa pregătitoare primea sandwich de două ori pe săptămână, la cererea lui. În clasa întâi o singură dată în 3 luni de școală a zis că vrea sandwich, dar și acela cu cremă de brânză și măsline. Și nu am primit nici o plângere, doar sugestii de îmbunătățire!

Până să scriu articolul cu răspunsul la veșnica întrebare pe care ne-o punem noi, mămicile, în fiecare zi a săptămânii din septembrie până în iunie: “ce-i pun mâine de mâncare la școală?”… m-am gândit să povestesc despre ustentilele și instrumentele pe care le folosesc să dau un aspect plăcut pentru pachețelul de școală.

Caserola pentru mâncare

Pentru mine, caserola este un subiect fierbinte. Încă nu am găsit acea caserolă care să îmi placă din toate punctele de vedere. Vreau o caserolă suficient de încăpătoare și bine compartimentată ca să pot pune tot ce am nevoie, dar în același timp ușoară și mică să nu ocupe prea mult loc în ghiozdan.

În momentul de față jonglăm cu mai multe caserole, în funcție de ceea ce punem în pachet, și e ok. Doar că îmi ocupă mie mai mult spațiu de depozitare.

În general, pentru a separa diversele componente ale pachețelului de școală mă folosesc de forme din silicon pentru brioșe, de diferite mărimi. Sunt flexibile și pot fi ușor așezate unele lângă altele.

Ustensile pentru pregătit și decorat mâncarea

Ustensilele pentru pregătit și decorat mâncarea sunt un subiect fierbinte, căci duc pachețelul mai departe de eternul sandwich. Pentru Greuceanu felul în care arată mâncarea e la fel de important ca gustul, de aceea aici am făcut achiziții considerabile.

Ustensile pentru colțunași

Partea mișto la această ustensilă pentru colțunași e că se poate folosi nu numai pentru pachețelul de școală, ci și pentru produse de patiserie, ravioli, tortellini etc. E ușor de folosit chiar și de copii, deci gătitul se poate transforma în activitate împreună în bucătărie.

Forme pentru decupat sandwich, aluaturi, clătite

Formele pentru decupat pot transforma cel mai banal sandwich într-o gustare haioasă și atractivă. Sandwichurile, clătitele, checurile aperitiv pot fi tăiate cu ajutorul lor:

Forme pentru ouă

Formele pentru ouă sunt extrem de ușor de folosit, se introduce oul în mulajul de plastic după ce a fost fiert și se lasă la răcit. Astfel ouăle prind forme atractive vizual. Sunt pentru ouă de dimensiune medie/mare.

Ustensile pentru servit mâncarea

Pentru că de multe ori apare necesitatea de a folosi o ustensilă pentru a mânca și furculițele de metal, clasice nu sunt neaparat o soluție, furculițele de fructe pot fi o variantă simpatică și haioasă. Varietatea de forme și culori poate transforma pachețelul într-o poveste.

Bineînțeles că am multe alte instrumente și ustensile, achiziționate de prin magazine fizice, Aliexpress sau Amazon în timpul delegațiilor. Sunt mereu în căutare de noi lucruri interesante, pe care să le pun la treabă spre a avea diversitate în pachețeul de școală!

În acest articol folosesc unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomand, primesc un comision din partea retailerilor pe care îi promovez, bani care susțin existența acestui blog. Pe tine nu te costă nimic în plus, dar pe mine mă ajută să plătesc taxele necesare pentru susținerea blogului.

Facebook Comments

Similar Posts