„Apasă aici” de Herve Tullet – bulinele ce prind viață sub degetele copiilor

Nu cred că există mamă facebookistă care să nu fi auzit de cartea „Apasă aici” de Herve Tullet. E la mare modă prin grupurile de parenting, lăudată de părinți și apreciată de copiii de la 2 la 7 ani.

Ce e atât de special la ea, probabil vă întrebați. Aceeași reacție a avut-o și domnul soț când i-am sugerat să o răsfoiască împreună cu Greuceanu: „E o porcărie. Sunt numai buline. Colorate.” Off, lipsiți de imaginație sunt bărbații ăștia câteodată! Aşa că a abandonat-o pe raft.

După mine, cartea este un joc minunat, fiind interactivă, cu scris mare, propoziții puține, cuvinte accesibile, dar și complexe, perfectă pentru năzdrăvanii care acum încep să deslușească tainele cititului, dar și pentru mai micii curioși care descoperă culorile și învață să numere.

De la o bulină simplă, galbenă, pictată în mijlocul unei pagini albe, copilului îi este dezvăluită o lume din ce în ce mai plină de buline și culori. Bulina îşi poate schimba culoarea dacă o atingi, se multiplică, se mărește ca sub o lupă sau migrează spre stânga sau dreapta paginii!

E o încântare să vezi cum nişte cercuri colorate provoacă atâta uimire şi îi deschid copilului porţi spre noi oportunităţi de a învăţa despre lumea din jur! Pe lângă îndeplinirea indicațiilor autorului, noi am încercat să ne și antrenăm imaginația și să dăm semnificații noi imaginilor.

Vouă ce vă sugerează această imagine?

Pe mine m-a dus cu gândul la ‘Bott’s dots’, iar pe altcineva, la o ciocolată cu alune.

Numai fiu-meu, la cei 2 ani jumătate ai săi, a văzut un ‘Univers cu 5 sori’ (întrucât la el engleza e limba pentru chestii inteligente, mai exact a văzut „black sky five sun”). Pui de inginer, țuca-l-aş!

Deși aparent simplistă, cartea oferă un infinit de posibilități de joacă pentru copiii cu imaginație bogată și rodnică!

Noi ne-am distrat de minune răsfoind-o pe mașină, într-o călătorie de câteva ore!

Cartea poate fi găsită la Editura Arthur >>

Facebook Comments

Similar Posts