Albinuța Uța-Uța a ieșit din stupină! La voi a ajuns?

Lansarea cărții Albinuța Uța-UțaTimpul trece repede. Prea repede. Mi-e greu să țin ritmul cu el. A trecut aproape o lună de când Albinuța Uța-Uța a văzut lumina din afara tiparului, iar eu, ca o mamă denaturată, nu am scris nimic despre asta pe blogul meu. A fost o lună intensă, am trăit-o la maxim, am savurat-o, dar și-a spus cuvântul asupra mea. Am obosit. Așa că iau o pauză, respir, inspir, expir, și iată-mi sufletul pe masă: EA ESTE ALBINUȚA UȚA-UȚA!

Ziua de 25 noiembrie va rămâne veșnic în sufletul meu ca o zi încărcată de foarte multă emoție și energie. Ani de zile am așteptat acele momente, nici una din lansările oficiale de cărți pentru oameni mari nu a cântărit la fel de mult ca aceasta. A fost o zi cu de toate: agitație că spațiul era mult prea mic pentru numărul mare de participanți la lansare (mulțumiri enorme părinților pentru înțelegere și că au ales să stea afară, ca toți copiii să aibă loc în sală), emoție că nu am destule premii la tombolă pentru toți copiii, bucurie că citeam entuziasm și interes pe fețele micilor mei cititori. Iar eu, în fața copiilor, sunt un alt om, îi iubesc așa cum sunt, sinceri și plini de curiozitate, și emoțiile dispar.

 

 

 

Lansarea cărții Albinuța Uța-Uța
Lansarea cărții Albinuța Uța-Uța
Lansarea cărții Albinuța Uța-Uța
Lansarea cărții Albinuța Uța-Uța

Albinuța Uța-Uța este o poveste simplă și fără pretenții prea mari, care se adresează copiilor până în 7 ani. Textul este scris cu majuscule, în așa fel încât și micii cititori de clasele pregătitoare și întâi să se poată descurca ușor cu ea.

Povestea s-a născut într-o după-amiază de vară în curtea socrilor: o păpădie era vizitată de o albinuță din stupina acestora, un greieraș îngâna un cri-cri molcom, iar un fluture își exersa zborul timid. Iar imaginația mea a devenit al patrulea personaj, un fel de păianjen care a țesut fire invizibile între aceste insecte minunate și le-a legat într-o poveste despre prietenie, muncă în echipă și ajutor dezinteresat.

Nu mă așteptam ca povestea să prindă atât de repede la copii. Am primit multe mesaje minunate, care m-au emoționat peste măsură și care mi-au mângâiat sufletul tare, tare!

Salut, Patricia! Am luat de la Editura Creanga Fermecata cartea ta – Albinuța Uța Uța. Tare frumoasă e! (D) a fost foarte încântată de poveste și de ilustrații! S-a pus și a citit și singură povestea (e în clasa întâi)! Cu mare drag o răsfoiește și admiră! Așteptăm să mai publici și alte cărți minunate pentru copii! I-am spus că tu ai scris și poeziile cu Familia Râmă, și m-a întrebat când mai faci și alte cărți 😉 M-am gândit că e bine să știi că aduc bucurie cărțile tale 😉 Pentru noi a fost o bucurie cartea. Am citit-o și împreună, dar s-a pus, de bună voie, și a citit-o toată, cu voce tare. Când mai scoți cărți, contează și pe noi!

Lansarea cărții Albinuța Uța-Uța

Nu mă simt scriitoare. O bloggeriță pe care o admir mult mi-a spus, legat de acest lucru:

🤗 Ce simți tu cu adevărat, aia ești… Eu cred că tu ești. Tu respiri și transmiți cărți. Mie așa mi se pare!

 

Nu știu exact ce sunt, dar cert e că scriitori (contemporani pentru copii) din punctul meu de vedere sunt Petre Crăciun, Cristina Andone, Adina Rosetti… mai am puțin de crescut, de dospit, și totul va fi bine! Sunt Patricia Lidia (Popescu-Cevei), mămică de Greuceanu, inginer programator, blogger, fost cadru didactic, colaborator al mai multor reviste culturale și președinta Asociației Bastionul ArtLitTim. Iubesc ceea ce fac și consider că am o datorie morală să dau mai departe binele pe care îl primesc. De peste zece ani organizez evenimente cu și pentru copii. Sunt un om cinstit, pasionat de scris și citit și îmi doresc să aduc o schimbare în bine lumii în care trăim, să o transformăm într-un loc pașnic și primitor pentru copiii noștri. Scriu pentru că mă ajută să îmi amintesc ce și cum a fost și să mă bucur de fiecare moment, pentru că îmi doresc să inspir și să ajut părinții să petreacă timp de calitate alături de copiii lor și pentru că sunt convinsă că o cultură generală mai bogată ne ajută pe toți să vedem lucrurile altfel. Sunt… orice altceva, numai scriitor, nu! 🤗

 

Acum, Albinuța Uța-Uța călătorește din școală în școală și din clasă în clasă, să cunoască tot mai mulți mici cititori curioși! Abia aștept că îi cunosc și eu și să povestim despre importanța cititului, frumusețea poveștilor și magia scrisului!

AlbinutaUtaUta_Generala2
AlbinutaUtaUta_Generala25

Dacă v-am făcut poftă de o cărticică inocentă, o puteți comanda direct de la editură,  aici. Sau dați o fugă la La Două Bufnițe, îi stă mai bine în biblioteca celor mici decât pe raftul librăriei!

AlbinutaUtaUta_LaDouaBufnite

Facebook Comments

Similar Posts