jurnal

Scrie în jurnal despre “polițiștii” emoțiilor și acțiunilor tale. Nu le da voie să te tragă în jos!

Jurnal

Drumul spre iad este pavat cu intenţii bune – Geneza 13 v1-18

Nu de puține ori ne simțit de-a dreptul fără vlagă după o discuție cu oameni apropiați nouă, deși discuția a mers aparent bine. Johanna Hunter îi numește pe aceștia people police – oameni ce vor încerca să facă poliție cu tine și să îți impună ceea ce este bine pentru ei, nu pentru tine. Ei fac asta încercând să te descurajeze de la acțiunile pe care vrei să le faci sau rușinându-te că ai încercat ceva nou.

La un moment dat, odată, demult, permiteam acestor oameni să mă demoralizeze, să-mi intre în bula mea mică de energie și să-mi dezumfle visurile înainte să am chiar șansa să le arăt cu adevărat cât de mișto ar putea fi lucrurile. Acum însă îi sărbătoresc pe acești oameni, pentru că este semnul meu că ceea ce fac e bine, că ei vin să facă pe polițiștii cu mine de teamă că cercul meu de confort se lărgește foarte mult, iar ei nu vor fi capabili să se adapteze noii mele direcții.

Va trebui să îi vezi pe acești oameni pentru cine sunt ei de fapt, păstrători sacri ai fricii și limitărilor pe care vor încerca să ți le pună în brațe în loc să își înfrunte acele temeri și limitări din interiorul lor.

Conștientizarea este esențială: uită-te în jurul tău și ia pe rând toți oamenii care au un impact asupra ta – nu este vorba despre jocul de-a cui e vina, ci despre conștientizarea faptului că nu toată lumea îți va împărtăși viziunea sau entuziasmul cu privire la schimbarea vieții și la eliberarea de limitări.

Recunoaște că aceste limite pe care ți le pun oamenii nu sunt o reflectare a ta, ci o reflectare a fricii; și nici măcar nu este frica ta! Scrie despre asta în jurnal!

Mie nu îmi place să fiu compătimită. Niciodată. Prefer o îmbrățişare dacă vrei să-mi faci un bine. Şi dacă nu o pot primi/oferi, apreciez susținerea şi focusul pe viitor. Asta mă face să văd situația dintr-o perspectivă mai bună.

Temă de casă

Scrie în jurnal despre “polițiștii” emoțiilor și acțiunilor tale și conștientizează ce e mai bine pentru tine. Recunoaște că frica lor nu este o reflectare a ta.

Alte articole din aceeași serie, despre jurnal

https://patricialidia.ro/2021/05/12/recunostinta-pasiva-sau-activa-jurnalizarea-recunostintei/
https://patricialidia.ro/2021/04/23/jurnal-terapie-prin-scris/
https://patricialidia.ro/2021/04/28/jurnal-hintpoint/

Află mai multe despre subconștientul tău analizându-ți visele!

Facebook Comments

Similar Posts