Provocare Săptămâna de echilibrare energetică a chakrei rădăcină – program intensiv de 6(+1) zile

Mă bucur că ai ales să participi la săptămâna de echilibrare energetică a chakrei rădăcină, un program intensiv de 6(+1) zile. Mai jos îți las ceea ce vom face în fiecare zi.

Te rog tare mult să faci și poze sau video-uri și să le postezi la comentarii pe grupul nostru Echilibrarea chakrelor – grup de suport (grup dedicat persoanelor care au lucrat cel puțin un proiect de echilibrare a chakrelor alături de mine) și pe profilul tău, cu tag către Patricia Lidia.

La final voi oferi cadouri celor care postează. Dacă vrei, poți să vii și pe Grupul de suport de pe Whatsapp, acolo răspund mai rapid la orice întrebare: Provocare chakra rădăcină

De ce ar trebui să accepți această provocare?

Chakra rădăcină este considerată ca fiind fundația, centrul de siguranță, supraviețuire, încredere, confort. Când chakra rădăcină este deschisă și echilibrată, te simți ancorat, stabil și confortabil cu situația actuală. Chakra rădăcină se poate bloca printr-o relație abuzivă, o viață nefericită acasă, sentimente de nesiguranță și abandon. Dezechilibrul acesteia poate duce la sentimente de anxietate, frică, depresie, migrene, artrită, dureri la genunchi, griji și îmbolnăviri frecvente.

Necesar (opțional)

 • Carduri cu afirmații pozitive pentru chakra rădăcină
 • Cristal aferent chakrei rădăcină (jasp rosu,hematit, galena, granat, rubin, aragonit, cuart fumuriu, turmalina, obsidian, jais, heliotrop, agat de foc, opal de foc, chiastolit, staurolit, sardonix, septaria, calcit rosu, onix, coral)
 • Ulei esențial aferent chakrei rădăcină (cedru, chiparos, ghimbir, tămâie, patchouli, vetiver)
 • ½ varză roșie, 1 sfeclă roșie, 2 mere, 3 morcovi, 1 păstârnac, 4cm ghimbir proaspăt, 1 ceapă, ½ țelină, ½ ardei roșu, 1 rodie, ¼ linguriță nucșoară

Când, cum și unde?

Perioada va fi 15 – 20 august.

Vom face asta împreună, îți voi pune în fiecare zi la ora 8:00 pe grup activitatea zilei. În fiecare zi vei trage un card din cele cu afirmații pozitive pentru chakra rădăcină și vei medita asupra. Dacă nu ai cardurile create de mine, crează-ți propriile carduri. Notează pe câte un carton de mărimea unei cărți de joc una dintre afirmațiile următoare:

 • Am încredere în deciziile pe care le iau pentru binele meu superior.
 • Am încredere în mine.
 • Mă iubesc pe mine însumi.
 • Mă simt în siguranță și în echilibru cu mine însumi.
 • Sunt o ființă divină de lumină și sunt în pace, protejată și în siguranță.
 • Sunt prosperă și abundentă.
 • Sunt recunoscătoare pentru oportunitățile pe care mi le scoate viața în cale.

Înainte de a extrage afirmația zilei, amestecă cărțile. Cere ghidaj de la Ghizi Spirituali/Univers, ori sub forma unei întrebări, ori sub a invocării, apoi extrage un card. Afirmația regăsită pe card este cea care trebuie repetată de-a lungul zilei. Pune cardul la loc de vedere, pentru a fi ușoară revederea lui de câte ori este nevoie și repetarea afirmației. De asemenea, scrie în jurnal toate emoțiile și gândurile ce îți vin când interiorizezi afirmația zilei.

Apoi, în fiecare zi avem câte o activitate de echilibrare a chakrei rădăcină.

Ziua 1: Scanarea chakrei rădăcină

În această zi vei primi o listă de întrebări care au menirea de a te ajuta să îți scanezi cât mai obiectiv chakra rădăcină, în vederea determinării stării ei curente. Răspunde cât mai sincer la fiecare întrebare pentru a vedea punctul de pornire în deblocarea ei. Notează-ți toate convingerile, cât mai sincer, pe lângă funcția de diagnosticare a chakrei, scrisul are și valențe terapeutice…

Ziua 2: Meditația cu folosirea de mudre și sunete

Alege o poziție confortabilă cu coloana vertebrala dreaptă și concentrează-ți atentia asupra poziției chakrei rădăcină.

Atinge degetul arătător de degetul mare, formând un cerc sau semnul OK (mudra), pune mâinele pe genunchi, cu palmele în sus, păstrând mudra.

Inspiră profund, iar când expiri, intonează sunetul LAM (mantra) de trei ori.

Repetă exercițiul timp 7 – 10 respirații.

Ziua 3: Masarea punctului reflexogen pentru chakra rădăcină

Identifică punctul reflexogen pentru chakra rădăcină. Alege un ulei esențial și aplică-l pe zona respectivă. Folosind un cristal de echilibrare a chakrei rădăcină, masează punctul sensibil de pe călcâi, aflat puțin spre interior, timp de minim 5 minute, la fiecare picior, după cum urmează:

 • Cercuri mici, ușoare, în sensul acelor de ceasornic
 • Presare rapidă, de 1 secundă, pe punctul reflexogen
 • Presare lungă, de 10 secunde, pe punctul reflexogen

Ziua 4: Împământare

Conectează-te la femininul sacru prin împământare! Ieși afară (puncte bonus dacă plouă), în parc, dă jos pantofii și rămâi complet desculță, mișcă degetele de la picioare libere, apoi umblă desculță prin iarbă, calcă cu toată talpa, atinge un copac și salută din inimă Mama Pământ. Vizualizează rădăcini solide coborând din tălpile tale către centrul pământului, unde se ancorează și fixează.

Ziua 5: Alimentație

Un rol important în echilibrarea chakrei rădăcină îl are și alimentația. Pentru această zi, recomand înlocuirea micului dejun și a cinei cu un smoothie și o salată pe bază de alimente ce sunt recomandate pentru echilibrarea chakrei rădăcină.

Mic dejun – smoothie: ½ sfeclă roșie, 2 mere, 1 morcov, 2cm ghimbir proaspăt, ¼ linguriță nucșoară

Cină – salată: ½ varză roșie, ½ sfeclă roșie, 2 morcovi, 1 păstârnac, 2cm ghimbir proaspăt, 1 ceapă, ½ țelină, ½ ardei roșu, 1 rodie. Se taie cubulețe și se așează într-un bol sau pe o farfurie. Poftă bună!

Ziua 6: Twerking

Eliberează-ți mintea, corpul și sufletul prin dans, mișcându-ți corpul într-un mod care se simte autentic pentru exprimarea sufletului tău. Dansul de tip Twerking activează chakra rădăcină, aducând un flux de energie către această parte a corpului și aspectele asociate ale vieții noastre. Da, Twerking – acea mișcare de dans prin care scuturi fundul și șoldurile, care a devenit de bază în cultura dansului afro-american și nu numai – este o formă de auto-împuternicire!

BONUS (ziua 7): Sesiune de Reiki!

Facebook Comments

Similar Posts