chakra celui de-al treilea ochi

Provocare Săptămâna de echilibrare energetică a chakrei celui de-al treilea ochi – program intensiv de 6(+1) zile

Mă bucur că ai ales să participi la săptămâna de echilibrare energetică a chakrei celui de-al treilea ochi, un program intensiv de 6(+1) zile. Mai jos îți las ceea ce vom face în fiecare zi.

Te rog tare mult să faci și poze sau video-uri și să le postezi la comentarii pe grupul nostru Echilibrarea chakrelor – grup de suport (grup dedicat persoanelor care au lucrat cel puțin un proiect de echilibrare a chakrelor alături de mine) sau pe profilul tău, cu tag către Patricia Lidia.

La final, voi oferi prin random.org cadouri celor care postează – o sesiune personalizată de extragere și analiză carduri.

De ce ar trebui să accepți această provocare?

Putem considera chakra celui de-al treilea ochi ca fiind centrul viziunii supreme. Oscilăm mereu între trecut și viitor și uităm că trăim în prezent. Când se întâmplă asta, atunci apare și dezechilibrul centrului viziunii. Claritatea se dobândește în momentul în care ne echilibrăm această chakră. În sanscrită, chakra celui de-al treilea ochi se numește chakra Ajna, care se traduce prin dincolo de înțelepciune, percepe sau comandă.

Chakra celui de-al treilea ochi este centrul viziunii, percepției, cunoașterii. Din acest punct vedem lumea din jurul nostru așa cum este ea, fără separare și iluzii. Aceasta chakră este și punctul care se activează când medităm.

Când chakra celui de-al treilea ochi este deschisă și echilibrată, ne simțim conectate la intuiție, spirit și sine. Îți este ușor să percepi lumea din jurul tău așa cum este ea, și nu cum media sau societatea încearcă să ne transmită. Simțim că viața are un sens mai profund. Suntem în ton cu visele noastre și ne bazăm tot mai mult pe clarviziune și intuiție.

Chakra celui de-al treilea ochi se poate bloca prin trăitul în lumea iluziilor, prin credința că viața ar trebui să arate într-un anume fel – așa cum poate ni s-a transmis prin media sau am fost îndrumate toată viața, prin educația și tradiția familială. Chakra celui de-al treilea ochi se poate bloca și prin trăirea orbește a vieții, prin neurmarea intuiției, urmărirea prea mult a programelor TV necalitative, prin petrecerea timpului în fața unui ecran. Dezechilibrul apare și atunci când nu mai suntem conectate la noi înșine.

Dezechilibrul acesteia poate duce la migrene, orbire sau vedere încețoșata, incapacitatea de a ne concentra, vertij, coșmaruri, dureri de ochi, stări de nervozitate, anxietate, sentimentul de dezolare, auto-critică, incapacitatea de a vedea dincolo de iluzii sau de a vedea lucrurile așa cum sunt.

Necesar (opțional)

 • Carduri cu afirmații pozitive pentru chakra celui de-al treilea ochi
 • Cristal aferent chakrei celui de-al treilea ochi (lapis lazuli, turmalină violet sau purpurie, ametist, fluorit purpuriu, obsidian negru, selenit)
 • Ulei esențial aferent chakrei gâtului (lavandă, mentă, iasomie, rozmarin, santal, iarba ochiului, pelin)
 • Alimente ce susțin creierul (oleaginoase, semințe etc.), fructe și legume violet

Când, cum și unde?

Perioada va fi 16 – 22 mai 2022.

Vom face asta împreună, îți voi pune în fiecare zi la ora 8:00 pe grup activitatea zilei. În fiecare zi vei trage un card din cele cu afirmații pozitive pentru chakra celui de-al treilea ochi și vei medita asupra. Dacă nu ai cardurile create de mine, crează-ți propriile carduri. Notează pe câte un carton / foaie de hârtie de mărimea unei cărți de joc una dintre afirmațiile următoare:

 • Îmi asum responsabilitatea plenară față de gândurile, cuvintele și acțiunile mele.
 • Îmi dau permisiunea să fiu acolo unde sunt, așa cum sunt în acest moment.
 • Înțeleg mereu adevăratul sens al vieții și al situațiilor.
 • Mă conectez la înțelepciunea divină universală.
 • Sunt liberă să fiu eu însumi și am încredere în intuiția mea, care crește pe zi ce trece.
 • Sunt recunoscător pentru o minte clară și o intuiție puternică.
 • Toate răspunsurile sunt în interiorul meu și sunt liberă să știu și să aleg ce-i mai bine pentru mine.

Înainte de a extrage afirmația zilei, amestecă cărțile. Cere ghidaj de la Ghizi Spirituali/Univers, ori sub forma unei întrebări, ori sub a invocării, apoi extrage un card. Afirmația regăsită pe card este cea care trebuie repetată de-a lungul zilei. Pune cardul la loc de vedere, pentru a fi ușoară revederea lui de câte ori este nevoie și repetarea afirmației. De asemenea, scrie în jurnal toate emoțiile și gândurile ce îți vin când interiorizezi afirmația zilei.

Dacă ești interesată de cardurile de echilibrare energetică a chakrelor cu ajutorul afirmațiilor pozitive, le găsești în magazinul blogului. Toate persoanele care comandă cardurile beneficiază de înscrierea automată, absolut gratuită, în grupul nostru Echilibrarea chakrelor – grup de suport.

Apoi, în fiecare zi avem câte o activitate de echilibrare a chakrei celui de-al treilea ochi.

Ziua 1: Scanarea chakrei celui de-al treilea ochi

În această zi vei primi o listă de întrebări care au menirea de a te ajuta să îți scanezi cât mai obiectiv chakra celui de-al treilea ochi, în vederea determinării stării ei curente. Răspunde cât mai sincer la fiecare întrebare pentru a vedea punctul de pornire în deblocarea ei. Notează-ți toate convingerile, cât mai sincer, pe lângă funcția de diagnosticare a chakrei, scrisul are și valențe terapeutice…

Ziua 2: Meditația cu folosirea de mudre și sunete

Alege o poziție confortabilă cu coloana vertebrala dreaptă și concentrează-ți atenția asupra poziției chakrei celui de-al treilea ochi. Așează-ți mâinile în dreptul plexului solar, degetele mijlocii sunt drepte și se ating la vârfuri, îndreptate spre exterior, celelalte degete sunt îndoite și se ating la nivelul falangelor superioare. Degetele mari sunt încreptate spre piept și își atinge vârfurile. Concentrează-te pe chakra celui de-al treilea ochi, puțin deasupra sprâncenelor. Inspiră profund, iar când expiri, intonează sunetul OM sau AUM (mantra) de trei ori. Repetă exercițiul timp 7 – 10 respirații.

Ziua 3: Masarea punctului reflexogen pentru chakra celui de-al treilea ochi

Identifică punctul reflexogen pentru chakra celui de-al treilea ochi. Alege un ulei esențial și aplică-l pe zona respectivă. Folosind un cristal de echilibrare a chakrei celui de-al treilea ochi, masează punctul situat pe buricul degetului mare de la picior, timp de minim 5 minute, la fiecare picior, după cum urmează:

 • Cercuri mici, ușoare, în sensul acelor de ceasornic
 • Presare rapidă, de 1 secundă, pe punctul reflexogen
 • Presare lungă, de 10 secunde, pe punctul reflexogen

Ziua 4: Meditație cu lumină

Adoptă o poziţie confortabilă de Lotus, pe podea, palmele pe podea puţin în spatele umerilor, degetele orientate înspre spate, înclină capul de tot spre spate şi crează o respiraţie lină, Curgătoare, vizualizând respiraţia ca o spirală de un albastru luminos, cum intră şi iese afară din „al treilea ochi”. Respiră în acest fel de nouă ori.

Repetă exercițiul de nouă ori.

Ziua 5: Alimentație

Un rol important în echilibrarea chakrei gâtului îl are și alimentația. Pentru această zi, recomand adăugarea la micul dejun și cină a unei băuturi pe bază de alimente ce sunt recomandate pentru echilibrarea chakrei celui de-al treilea ochi.

Ziua 6: Scrie în jurnal visele ce le ai

Ține un jurnal pentru a-ți monitoriza și înțelege visele. La sfârșitul zilei, pune subconștientului cea mai presantă întrebare din mintea ta. Notează întrebarea ca titlu a paginii tale în jurnal, iar apoi repetă-o de câteva ori înainte de somn, în acea stare de somnolență specifică. Primul lucru când te trezești, ia jurnalul și scrie-ți visele în cele mai mici detalii pe care ți le amintești. Ține cont de emoții, culori, sunete, voci, gânduri, absolut tot poate fi relevant. Orice detaliu poate fi un mesaj al subconștientului.

O idee practică, ușoară, este să găsești simbolurile simple, directe. Dacă-ți visezi partenerul pe un cal într-o piscină pătrată, atunci trei simboluri din acel vis sunt: calul, piscina și pătratul. Scrie pe Google, „___ în vis înseamnă”, unde ___ este simbolul dat. Cu siguranță vei găsi o interpretare agreată universal! Totodată, încearcă să asociezi simbolurile cu întrebarea pe care ai pus-o subconștientului la culcare.

Folosind exemplul de mai sus, calul în vis reprezintă plăcere, în timp ce piscina simbolizează emoție, relaxare, meditație, semn că trebuie să lași timpul să vindece rănile, iar un pătrat reprezintă sentimentul de limitare, închidere. Deci, partenerul pe un cal într-o piscină pătrată ar putea însemna că simți că relația ta intimă se află sub constrângere emoțională.

Dacă întrebarea ta înainte de culcare era „De ce mânc mereu în exces?”, subconștientul tău ar putea încerca să-ți spună că, în adâncul sufletului, nu ești mulțumită undeva în relația ta și că emoția suprimată ar putea fi un motiv mai profund de supraalimentare.

Încearcă să interpretezi simbolurile în contextul dat și cu semnificație pentru tine, chiar dacă, aparent, pentru alții nu are logică.

BONUS (ziua 7): Sesiune de Reiki!

Cum se va desfășura sesiunea de Reiki?

În această zi, la ora 22, nu voi intra online, ci voi începe terapia Reiki în mediul meu perfect de meditație. Odată dată permisiunea primirii Reiki, energia va veni către tine direct, nemijlocit. Sesiunea va dura 30 de minute, cu accent pe chakra celui de-al treilea ochi + încheierea vindecării și împământarea energiilor.

Cum te pregătești pentru a primi Reiki?

Amenajează-ți un spațiu în locuință în care să nu fii deranjată. Păstrează ordinea și curățenia, îndepărează lucrurile care te-ar putea distrage. Eliberează-ți mintea de gânduri. Pentru ca efectul să fie maxim, e bine să stai pe pat întins și relaxat după 3 respirații de relaxare ușoare (inspiri pe nas 7 secunde, ții 7 secunde, expiri pe gură 7 secunde, ții 7 secunde) și să ții ochii închiși, fără a avea mâinile și picioarele încrucișate. Stabiliește-ți intenția să primești Reiki și permite-ți să primești energia Reiki.

Ce vei simți în timpul ședinței de Reiki?

Aceasta variază de la o persoană la alta sau chiar de la o ședință la alta. Există totuși câteva manfestări asemănătoare. Cei mai mulți oameni experimentează o stare de pace și relaxare la doar câteva minute după începutul ședinței, care durează chiar și câteva ore după sfârșitul ei. Cei mai mulți oameni spun că simt căldură venind înspre ei sau deasupra anumitor zone din corp, fine vibrații sau chiar sunt persoane care văd culori sau lumină în momentele de relaxare profundă în timpul ședinței. Sunt persoane care adorm. Toate aceste manifestări sunt normale și benefice și permit relaxare și eliberarea blocajelor sau a emoțiilor negative.

Ce vei simți după ședința de Reiki?

Aceasta diferă de la persoană la persoană și de la o ședință la alta. Când intri în contact cu energia Reiki, va apărea o formă de răspuns de la corpul tău. Corpul și mintea vor elibera energii sau stări care nu îi mai sunt folositoare. Se numește ‘criză de vindecare’. Poate fi vorba de ieșit mai des la toaletă sau simptome de răceală incipientă. Ține minte că este vorba doar de simptome ușoare și trecătoare, de purificare sau eliberare a unor energii negative care erau prinse în sistemul tău și ședința de Reiki te ajută să le lași să plece. Sunt persoane care simt schimbări la nivel emoțional și nu corporal. Este recomandat să bei multă apă, pentru a elimina toxinele. Aproape toți recipienții spun că dorm mai bine după Reiki, simt mai puțină durere și sunt mai calmi în activitățile pe care le au de făcut.

Mi-ar plăcea tare mult dacă ai putea, la finalul sesiunii de terapie Reiki la distanță, să îmi scrii ce ai simțit, ai ce văzut, unde, când, cum…

Să fie cu folos!

Ce alte provocări am făcut până acum?

https://patricialidia.ro/2021/12/10/provocare-saptamana-de-echilibrare-energetica-chakra-gatului-program-intensiv-de-61-zile/
https://patricialidia.ro/2021/10/24/chakra-inimii/
https://patricialidia.ro/2021/09/24/provocare-chakra-plexului-solar/
https://patricialidia.ro/2021/08/23/provocare-echilibrare-chakra-sacrala/
https://patricialidia.ro/2021/08/09/provocare-saptamana-de-echilibrare-energetica-a-chakrei-radacina-program-intensiv-de-61-zile/
https://patricialidia.ro/2021/02/08/reconectare-chakra-sacrala/

Facebook Comments

Similar Posts