chakra sacrală

Provocare Săptămâna de echilibrare energetică a chakrei sacrală – program intensiv de 6(+1) zile

Mă bucur că ai ales să participi la săptămâna de echilibrare energetică a chakrei sacrală, un program intensiv de 6(+1) zile. Mai jos îți las ceea ce vom face în fiecare zi.

Te rog tare mult să faci și poze sau video-uri și să le postezi la comentarii pe grupul nostru Echilibrarea chakrelor – grup de suport (grup dedicat persoanelor care au lucrat cel puțin un proiect de echilibrare a chakrelor alături de mine, însă chiar dacă nu te afli în grup, poți participa la provocare, vei regăsi zilnic pe pagina mea provocarea zilei!) și pe profilul tău, cu tag către Patricia Lidia.

La final, voi oferi prin random.org cadouri celor care postează.

Ce am făcut pentru chakra rădăcină?

Află dând click pe imagine:

De ce ar trebui să accepți această provocare?

Chakra sacrală este punctul prin care curg liber, exact ca un râu, toată energia sexuală și senzuală, pasiunea, încrederea, plăcerea și dorința; este centrul sentimentelor, a emoțiilor pure, adevărate. Când chakra sacrală este deschisă și echilibrată te simți atrăgătoare, fertilă, încrezătoare, feminină, iubitoare, și te poți bucura de fiecare aspect al relațiilor tale, fie cu prietenii, familia sau cu cei dragi. Chakra sacrală se poate bloca prin o viață sexuală nesatisfăcătoare, un abuz sexual din trecut, sentimente de iubire care au rămas nespuse, o relație din trecut nerezolvată, faptul că te simți neîncrezătoare în pielea ta, o stare de sănătate generală slabă. Dezechilibrul acesteia poate duce la apetit sexual scăzut, sentimente de insatisfacție sau plictiseală în relații, sentimente de nevrednicie, endometrioză, sindromul colonului iritabil, cicluri menstruale dureroase și chiar infertilitate.

Necesar (opțional)

 • Carduri cu afirmații pozitive pentru chakra sacrală
 • Cristal aferent chakrei sacrale (carneol, calcit, piatra lunii, vanadinit, cuarț tangerin, piatra soarelui, chihlimbar, jasper bretelat, bronzit, calcedoniu portocaliu, citrină, piatră de aur, aventurină portocalie, coral portocaliu, jasper portocaliu, ochi de tigru, topaz.)
 • Ulei esențial aferent chakrei sacrale (bergamotă, salvie, neroli, portocală, santal, trandafir, ylang ylang, cardamon, patchouli, măghiran)
 • 1 morcov, 3 portocale, 1 grapefruit, 2 mango, ½ lămâie, ¼ pepene galben, 1 kaki, fulgi de nucă de cocos, oleaginoase (la alegere, migdale, nuci, semințe decojite etc.), (opțional) semințe de chia, cânepă sau in

Când, cum și unde?

Perioada va fi 30 august – 4 septembrie 2021.

Vom face asta împreună, îți voi pune în fiecare zi la ora 8:00 pe grup activitatea zilei. În fiecare zi vei trage un card din cele cu afirmații pozitive pentru chakra sacrală și vei medita asupra. Dacă nu ai cardurile create de mine, crează-ți propriile carduri. Notează pe câte un carton / foaie de hârtie de mărimea unei cărți de joc una dintre afirmațiile următoare:

 • Creativitatea curge prin mine.
 • Îmi accept și îmi conștientizez sexualitatea.
 • Mă mișc ușor și fără efort.
 • Sunt o ființă divină de lumină și sunt în pace, protejată și în siguranță.
 • Radiez, sunt frumoasă și puternică și mă bucur de o viață sănătoasă și pasionantă.
 • Sănătatea mea fizică este puternică.
 • Sunt exact acolo unde trebuie să fiu.

Dacă ești interesată de cardurile de echilibrare energetică a chakrelor cu ajutorul afirmațiilor pozitive, le găsești în magazinul blogului. Toate persoanele care comandă cardurile până la această dată beneficiază de înscrierea automată, absolut gratuită, în grupul nostru Echilibrarea chakrelor – grup de suport.

Înainte de a extrage afirmația zilei, amestecă cărțile. Cere ghidaj de la Ghizi Spirituali/Univers, ori sub forma unei întrebări, ori sub a invocării, apoi extrage un card. Afirmația regăsită pe card este cea care trebuie repetată de-a lungul zilei. Pune cardul la loc de vedere, pentru a fi ușoară revederea lui de câte ori este nevoie și repetarea afirmației. De asemenea, scrie în jurnal toate emoțiile și gândurile ce îți vin când interiorizezi afirmația zilei.

Apoi, în fiecare zi avem câte o activitate de echilibrare a chakrei sacrale.

Ziua 1: Scanarea chakrei sacrală

În această zi vei primi o listă de întrebări care au menirea de a te ajuta să îți scanezi cât mai obiectiv chakra sacrală, în vederea determinării stării ei curente. Răspunde cât mai sincer la fiecare întrebare pentru a vedea punctul de pornire în deblocarea ei. Notează-ți toate convingerile, cât mai sincer, pe lângă funcția de diagnosticare a chakrei, scrisul are și valențe terapeutice…

Ziua 2: Meditația cu folosirea de mudre și sunete

Alege o poziție confortabilă cu coloana vertebrala dreaptă și concentrează-ți atentia asupra poziției chakrei sacrale.

Pune mâinile în poală, în dreptul chakrei sacrale, cu palmele în sus; în afară de cele două degete mari care se vor atinge la vârfuri, toate celelalte se vor suprapune.

Inspiră profund, iar când expiri, intonează sunetul VAM (mantra) de trei ori.

Repetă exercițiul timp 7 – 10 respirații.

Ziua 3: Masarea punctului reflexogen pentru chakra sacrală

Identifică punctul reflexogen pentru chakra sacrală. Alege un ulei esențial și aplică-l pe zona respectivă. Folosind un cristal de echilibrare a chakrei sacrale, masează punctul aflat imediat deasupra călcâiului până unde începe bolta plantară, timp de minim 5 minute, la fiecare picior, după cum urmează:

 • Cercuri mici, ușoare, în sensul acelor de ceasornic
 • Presare rapidă, de 1 secundă, pe punctul reflexogen
 • Presare lungă, de 10 secunde, pe punctul reflexogen

Ziua 4: Răsfățarea trupului

Conectează-te la femininul sacru prin răsfățarea trupului! Alege să faci o baie relaxantă. Pentru această baie înconjoară-te cu pietre de echilibrare a chakrei sacrale, spumă sau flori, și adaugă 20 de picături de ulei esențial la alegere în apă. Poți adăug și săruri de baie marine, pentru a aduce energia oceanului în această chakră. Deveno una cu apa. Te vei simți ca o Zeiță, crede-mă.

Când ieși din apă, unge-ți uterul / chakra sacrală cu ulei esențial diluat în ulei vegetal (cocos, măsline, jojoba etc.) și relaxează-te restul serii. A sta într-un kimono lejer sau o pijama fluflu adaugă un plus de bunăstare acestui ritual.

Ziua 5: Alimentație

Un rol important în echilibrarea chakrei sacrale îl are și alimentația. Pentru această zi, recomand înlocuirea micului dejun și a cinei cu un smoothie și o salată pe bază de alimente ce sunt recomandate pentru echilibrarea chakrei sacrale.

Mic dejun – smoothie: 1 morcov, 2 portocale, 1 grapefruit, 1 mango, ½ lămâie; poți adăuga semințe de chia, cânepă sau in pentru a spori creativitatea; completează cu apă până atingi consistența dorită.

Cină – salată: ¼ pepene galben, 1 mango, 1 kaki, 1 portocală, fulgi de nucă de cocos, 1 pumn oleaginoase (migdale, nuci, semințe decojite etc.) Se taie cubulețe și se așează într-un bol sau pe o farfurie. Poftă bună!

Ziua 6: Twerking

Eliberează-ți mintea, corpul și sufletul prin dans, mișcându-ți corpul într-un mod care se simte autentic pentru exprimarea sufletului tău. Dansul de tip Twerking activează nu doar chakra rădăcină, ci și chakra sacrală, aducând un flux de energie către această parte a corpului și aspectele asociate ale vieții noastre. Da, Twerking – acea mișcare de dans prin care scuturi fundul și șoldurile, care a devenit de bază în cultura dansului afro-american și nu numai – este o formă de auto-împuternicire!

BONUS (ziua 7): Sesiune de Reiki!

Facebook Comments

Similar Posts