Salata taco – o struțocămilă delicioasă
Nu mă pot plânge, Greuceanu meu nu este un mofturos la mâncare, este însă un gurmand, un pofticios, care mănâncă pentru gustul mâncării, pentru plăcerea de a mânca. Când are prima întâlnire cu un fel de mâncare, o savurează, o „mănâncă‟ cu toate simțurile, o privește, o miroase, la primele înghițituri închide ochii, ca să o simtă așa cum trebuie. De aceea e important să gătesc cât mai variat și sănătos pentru el. De cele mai multe ori, când vede o fotografie apetisantă, vrea să facem și noi. Iată cum am ajuns să avem astăzi la cină salata taco (taco salad).
Salata taco se face extrem de ușor, are ingrediente din toate grupele alimentare importante și toată lumea în review-uri online pare să o iubească. Așa că, de ce să nu încercăm?
Ingrediente pentru salata taco
- carne tocată (se recomandă vită, eu folosesc pui)
- chili pulbere
- ceapă pulbere
- chimen
- usturoi pulbere
- boia
- piper proaspăt măcinat
- sare după gust
- apă
- salată romaine, mărunțită (eu folosesc salată cruncy dulce)
- dressing din ulei și oțet
- roșii cherry, tăiate în jumătate
- amestec de brânză rasă
- avocado, feliat
- chipsuri de porumb, tortilla
- smântână, pentru servire
- salsa, pentru servire
- guacamole, pentru servire (opțional)
Carnea se poate înlocui cu legume (ciuperci, vinete, cartofi, conopidă, dovlecei, sfeclă etc.) sau mâncare scăzută de linte.
Dacă vrei să adaugi mai multă proteină, pune câteva boabe de fasole fierte. Dacă vrei ca gustul de ceapă să fie mai pregnant, adaugă niște ceapă tăiată cubulețe sau ceapă verde tocată.
Preparare
Într-un vas mic, amestecă pudra de chili, pudra de ceapă, chimenul, pudra de usturoi, boia și piperul și pune-le deoparte.
Într-o tigaie mare, la foc mediu-mare, gătește carnea tocată până când se face maronie. După ce carnea s-a rumenit, adaugă amestecul de condimente și amestecă timp de 1 minut pentru a avea un mix omogen. Apoi adaugă 1/2 cană de apă și amestecă până ce apa se evaporă și condimentează cu sare, după gust. Odată ce carnea este gata, lasă-o să se răcească câteva minute.

Pe patru farfurii, așează în fiecare salată Romaine, stropește-o cu sosul creat din ulei și oțet. Pune carnea rumenită peste salată, deasupra presară brânza, adaugă o lingură de smântână, salsa și guacamole la fiecare farfurie. Deasupra așează roșiile, garnisește cu felii de avocado și o mână de tortilla și servește.
Salata Romaine este perfectă în această salată, dar se poate folosi și salată iceberg sau absolut orice altă salată preferi. Pentru dressing, îmi place o vinaigretă cu ulei de măsline sau un sos de salată italian. De asemenea, se poate folosi dressing Catalina sau Ranch; amândouă aromatizează delicios.
Facebook Comments