Banana Split Parfait în borcan
Desertul de vară perfect, pentru zilele când vrei ceva delicios, dulce, dar fără să pornești cuptorul: Banana Split Parfait în borcan
Ingrediente pentru Banana Split Parfait
- 1 plic budincă (optional, poți face tu budinca)
- 2 căni lapte (cană de 250 ml)
- 1 cană fructe feliate
- 2 banane, feliate
- ¼ cană piure de fructe, bine scurs
- frișcă vegetală
- topping
Ingrediente pentru budincă
- 4 căni lapte (cană de 250 ml)
- 4 gălbenușuri
- 1 cană zahăr
- 1/2 cană făină sau amidon alimentar
- 1 vârf cuțit sare
- 1 linguriță extract (esență) de vanilie
- 2 linguri mari de unt (50 g)
Fructe pentru stratificarea budincii
- afine
- mure
- zmeură
- căpșuni
- nectarine
- caise
Alte idei de topping
- sirop de ciocolată
- nuci pecan, migdale sau nuci tocate
- fulgi de ciocolată
- compot de mandarine
- sprinkles
- nucă de cocos mărunțită
- înghețată (pusă însă doar la servire, nu înainte)
- bomboanele preferate, sparte sau zdrobite
- mini bezele (ce pot fi făcute din albușurile de la ouă)
- unt de arahide
- siropuri dulci
- jeleuri
- biscuiți Oreo zdrobiți
- sos de caramel
Fă budinca
Dacă folosești budincă la pachet, urmează instrucțiunile de pe plic.
Dacă faci budincă în casă, poți folosi această rețetă: încălzește laptele într-o oală, la foc mic. Separat, într-un bol înalt, amestecă gălbenușurile cu zahărul și sarea până se spumează (1-2 minute, cu mixerul). Adaugă făina cernută, amestecă totul bine și toarnă o cană de lapte fierbinte peste compoziție. Amestecă energic și apoi toarnă întreaga compoziție peste laptele înfierbântat (care e pe foc, la foc mic), omogenizând. Budinca se lasă pe foc până se îngroașă (când începe să bolborosească e semn că e gata). La sfârșit, adaugă esența de vanilie și untul tăiat în bucăți și amestecă din nou foarte bine.
Pune budinca deoparte.
Taie fructele cubulețe
Pregătește fructele pentru straturi. Poți folosi același tip de fruct în fiecare strat sau poți face straturi din fructe diferite. Este numai și numai alegerea ta. Taie fructele cubulețe, pentru a fi mai ușor de luat în linguriță alături de budincă atunci când sunt servite.
Alternează straturi de fructe cu straturi de budincă
Pe fundul unui borcan, așează un strat de banane feliate. Acoperă bananele cu vreo 3 linguri de budincă. Apoi, mai pune un strat de fructe feliate și repetă cu un strat de budincă. Peste budincă, pune ½ lingură de piure de fructe.
Adaugă toppingul
Acoperă parfaitul cu toppingul preferat, frișcă, nuci tocate, un fruct. Distrează-te decorând.
De ce se numește parfait?
Cuvântul francez „parfait” înseamnă „perfect”. Iar originea parfaiturilor poate fi urmărită încă din referințele din 1894. Cel mai adesea se realizează prin stratificarea ingredientelor și sunt de obicei servite în pahare înalte cunoscute sub numele de pahar Parfait, dar eu prefer borcanele netradiționale ce îmi rămân de la diversele iaurturi și budinci.
Cum ți se pare această idee de Banana Split Parfait în borcan?
Facebook Comments