flori de dovleac

Flori de dovleac ai gătit până acum ? Iată rețetele încercate de mine!

Mă aflu în zeci de grupuri de Facebook extrem de diferite, din domenii total diferite, dar fiecare grup are un anumit scop pentru mine. Deși poate nu interacționez așa cum s-ar aștepta oamenii, dar cert e că urmăresc cu interes ce se postează. Mai ales când e vorba despre cărți și gătit. Mă inspir mult din online pentru rețete noi, așa diversific ceea ce mâncăm și nu ajungem să ne săturăm de aceleași feluri clasice. Și iată că așa am descoperit că se pot mânca flori de dovleac! Iar feedbackul lui Greuceanu a fost hotărâtor: Mami, mâncarea ta e mai bună decât la ne servește! (a.k.a. restaurant)

Și cum e sezonul potrivit pentru flori de dovleac, am testat (și împărtășesc cu tine) 2 rețete delicioase care au la bază flori de dovleac. Florile de dovleac sunt o bază de gustare tipic italiană si sunt deosebit de gustoase. Deși dintotdeauna am avut la îndemână dovlecei și dovleci, însă abia anul acesta am avut curajul să pregătesc pentru prima oară flori de dovleac, și cu siguranță o voi mai face și de-acum încolo, fiindcă au fost foarte bune.

flori de dovleac rețete

De ce am fost reticentă în a găti flori de dovleac? Pentru că nu știam că există flori de dovleac de sex feminin și de sex masculin și mă gândeam că mai bine am dovleci și dovlecei fruct decât să adun florile… Abia anul acesta am aflat că numai florile de sex feminin dau roade, iar florile de sex masculin sunt strict destinate scopurilor de polenizare! Când am aflat această informație, primul gând a fost… numai să caut florile de dovleac la puță nu m-am gândit că o să ajung…

Flori de dovleac pane

Ingrediente:

flori de dovleac rețete
 • 15-20 flori de dovlecel
 • 2 ouă
 • 150 grame de făină albă de grâu
 • 250 ml apă minerală
 • sare, piper
 • ulei de prăjit

Preparare

Se spală florile de dovleac trecându-le rapid printr-un jet de apă rece, după care se pun la scurs pe un prosop de hârtie absorbantă. Între timp se face aluatul pentru pane: se bat bine ouăle, se adaugă apa și făina și se asezonează cu sare și piper.

rețetă pane

Se dau florile de dovleac prin acest aluat și se pun la prăjit în ulei încins. Se prăjesc pe ambele părți, ca la șnițele, după care se scot și se pun pe prosop de hârtie absorbantă ca să aboarbă surplusul de ulei de la prăjit.

Pentru un plus de savoare, se poate stropi înainte de servire cu puțină zeamă de lămâie.

Linguine aglio e basilico con fiori di zucca

flori de dovleac rețete

Ingrediente:

 • 15-20 flori de dovlecel
 • 1 ceapă medie, tocată mărunt
 • 250g file de pește afumat / bacon
 • sare, piper
 • 1 lingură ulei de măsline
 • frunze de busuioc

Preparare

rețetă tigaie

Se spală florile de dovleac trecându-le rapid printr-un jet de apă rece, după care se pun la scurs pe un prosop de hârtie absorbantă. Apoi se taie fâșii. Se călește ceapa în tigaie, se adaugă florile de dovleac, se pun frunze de busuioc, pește afumat sau bacon prăjit. Se gătește timp de trei minute, amestecând continuu. Se pune peste paste deja fierte.

flori de dovleac rețete

Ce alte rețete cu flori de dovleac îmi recomanzi să încerc? Lasă-mi în comentarii rețetele tale preferate pe bază de flori de dovleac!

Facebook Comments

Similar Posts