eu sunt liniștea

Eu sunt liniștea – tehnică de liniștire a minții agitate

Aruncă o privire în jurul tău. Oriunde te-ai afla în acest moment, probabil sunt multe persoane sau obiecte care ocupă spațiu în jurul tău. Cu toate acestea, spațiul nu este afectat de obiectele care îl umplu. Sunt în vârful patului, iar spațiul din dormitorul meu, în timp ce scriu aceste rânduri, rămâne același, indiferent dacă eu, patul sau laptopul suntem în el. Obiectele au nevoie de spațiu pentru a exista, dar spațiul nu are nevoie de obiecte. Liniștea lor e neclintită.

Mințile noastre funcționează similar – adesea, în gândurile noastre izbucnesc cu tot felul de voci, opinii, amintiri, planuri, așteptări și scenarii. De cele mai multe ori, aceste „obiecte” psihologice nu sunt altceva decât zgomot. Și au nevoie de un spațiu în care să existe. Acest spațiu este liniștea din mintea noastră. Este conștiința. Este tăcerea de care avem nevoie pentru a putea asculta cu adevărat. Așa că haideți să încercăm să devenim mai conștiente și în ton cu ea.

Când te simți copleșită de furtuna din capul tău, concentrează-te asupra respirației. Închide ochii, respiră conștient, simte aerul prin nări, cum intră și iese din corp. Acordă atenție picioarelor, trunchiului, brațelor, umerilor și capului. Simte-le. Deveno conștientă de respirația care intră, circulă prin și iese din corpul tău. Acum acordă-ți atenție minții și repetă următoarele afirmații:

  • Vreau să mă cunosc dincolo de corpul meu, mintea și emoțiile mele.
  • Sunt propriul meu stăpân.
  • Sunt pacea și libertatea.
  • Nu sunt vinovată de nimic.
  • Iert totul și mă iert total.
  • Eu sunt liniștea.

Observă cum fluxul gândurilor devine mai subțire și în cele din urmă se oprește. Ori de câte ori apare un gând nou, acceptă-l și lasă-l să treacă mai departe. Rămâi în tăcerea în care ești pentru câteva minute în plus. Dacă gândul nu pleacă, scrie-l pe foaie și analizează-l când termini pauza de liniște.

Ai un sentiment de libertate și relaxare profundă? Poate chiar un sentiment de bucurie care nu are niciun motiv? Când aducem această stare în viața noastră de zi cu zi, ea devine atitudinea de deschidere necesară pentru ascultarea activă.

Eşti Fiinţa din spatele gândirii, liniştea din spatele zgomotului mental…

Eckhart Tolle

Facebook Comments

Similar Posts