Meditație în liniștea mării

Practic meditația de peste 10 ani. M-a ajutat să îmi țin sub control atacurile de panică, să fiu mai eficientă în viața de zi cu zi și să nu îmi ajungă bateria la 0 în zile în care orele păreau nesfârșite. În terapiile alternative există anumite meditații energetice specifice, care te învață să te rupi de stringuri (să le tai) și să te detașezi.

Astăzi am avut însă parte de o meditație zen spontană, nepregătită, care m-a răcorit până în adâncul sufletului. M-am lăsat în voia apelor, în liniștea incomensurabilă a adâncurile mării și am plutit…

Crezi în totem? Acel animal, plantă sau, rar, obiect considerat de unele triburi primitive ca strămoș și protector al populației respective și venerat ca atare. Cred în el și cred că l-am descoperit azi, în apă: un pește alb, cu dungi negre, extrem de plat și foarte liniștit. El m-a introdus în starea de meditație, l-am urmărit încet, calm, eram doar eu și el în acele ape limpezi și pustii, ne opream deodată, mă aștepta, mă privea. Când eu și marea am devenit una, nu mai simțeam nici apa rece, nici soarele arzător, nici vacarmul de gânduri din capul meu. Era o liniște de necuprins. Îmi ascultam respirația și am știut, pentru prima dată, că aici e punctul 0 al regăsirii mele sufletești!

Azi sunt mai bogată cu un zâmbet. În suflet.

Facebook Comments

Similar Posts