Ileana Vasilescu: Reziliența și Adaptabilitatea – un dar pentru viață
| |

Ileana Vasilescu: Reziliența și Adaptabilitatea – un dar pentru viață (curs online)

Am tot povestit că am început un nou curs de dezvoltare personală: Reziliența și Adaptabilitatea – un dar pentru viață. Este cel mai nou curs conceput de doamna Ileana Vasilescu și se adresează părinților cu copii cu vârste între 3 și 16 ani. Dar este mult mai mult de atât, este un concept holistic care abordează omul ca ființă tripartită: trup, suflet (muritor prin natură) și spirit (duhul vieții, acel dar divin care conferă nemurirea).

Personal am fost influențată direct de pandemie, prin riscul îmbolnăvirii (nu a fost cazul, Doamne ajută!), schimbarea totală a ritmului vieții (telemuncă, grădiniță închisă, activități culturale anulate etc.) și am perceput extrem de puternic frica, stresul, sentimentele contradictorii, atât ale mele, cât și ale celorlalți. Iar cursul acesta e cu atât mai potrivit momentului cu cât a fost scris special pentru noi, acum, deci de maximă actualitate, căci acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de reziliență, atât noi, cât și copiii noștri, ce vor trăi într-un viitor despre care nu știm mare lucru. Cu convingerea că până la urmă totul va fi bine, nu pot ascunde gândul că este abia începutul și că trebuie să ne pregătim pentru schimbări mari în jurul nostru.

Dincolo de diplome, care în România nu mai valorează aproape nimic, cei mai importanți sunt mentorii pe care ni-i alegem, oamenii de la care alegem să învățăm. În cazul meu personal, am ales să învăț din ceea ce doamna Ileana Vasilescu are să ne ofere pentru că am rezonat extraordinar cu toate cursurile și sfaturile sale. În aceste clipe de nesiguranță și pentru a ajunge la binele care va fi, potrivit este să mai învățăm ceva, să ne dezvoltăm interior și să ne CREȘTEM REZILIENȚA. A fi Om înseamnă să treci prin toate devenind mai bun, iubind oamenii, iubind natura și Pământul, conștientizând, făcând Lumea mai bună. Așa că recomand din inimă acest curs.

Materialele se primesc pe mail, sunt organizate pe 30 de zile, cu informații esențiale pentru fiecare zi. Dar cursul trece dincolo de vârsta copilăriei și abordează în prezentare întreaga viață umană, astfel că fiecare sigur ne regăsim explicații atât la întrebările ce ne macină zi de zi, cât și la întrebări pe care încă nu ni le-am pus. Este complex, este complet, și l-aș recomanda nu doar părinților, ci și cadrelor didactice, educatorii copiilor, care ar putea astfel înțelege reacții și nevoi ale copiilor care au fost catalogate drept nepotrivite în societatea modernă.

Despre cărțile și cursurile doamnei Ileana Vasilescu am mai scris și în trecut:

Cursul este construit atât pe verticală (etape de dezvoltare ale copilului, ființa tripartită a omului, Eul și problematica lui, ritmuri de 7 ani, temperamente, 12 simțuri, viața după moarte), cât și pe orizontală (detalierea problematicii fiecărei etape, conținutul rezilienței, cum se construiește reziliența și adaptabilitatea, activități concrete). În fiecare lecție există teme recurente (lucrul cu sine al părintelui, ființa omului din punct de vedere al educației, conținutul și construirea rezilienței și adaptabilității). Este un curs ce se face cu pixul pe foaie, e atât de bogat în informații, încât vei vrea să subliniezi cele mai importante idei, să le poți revizita dintr-o privire când simți că ai nevoie de o readucere aminte, dar și să îți notezi pe un caiet, să îți sumarizezi ce ai tu, ca părinte, de făcut cu tine, precum și activitățile concrete recomandate.

Nu este un curs cu termen de finalizare, îl poți face în ritmul tău, în funcție de nevoile tale sufletești. Activitățile sunt recomandate și nu obligatorii, părinților ni se recomandă să facem noi mai întâi activitățile, ca persoane care educăm, înainte de a le introduce copiilor. Și, mai ales, ni se recomandă să nu facem și să nu spunem lucruri în care nu credem, căci copiii le vor percepe ca minciună, duplicitate și nu greșesc prea mult…

Însă trebuie să te înarmezi cu o minte deschisă și dorință de schimbare, căci fără cunoașterea ființei umane și exercițiile recomandate adultului, cursul Reziliența și Adaptabilitatea – un dar pentru viață al doamnei Ileana Vasilescu rămâne o simplă lectură.

Contact Ileana Vasilescu
Email: ileanavasilescu.cursuri@yahoo.com
Facebook: Ileana Vasilescu

Cărțile scrise de Ileana Vasilescu pot fi găsite la Editura Creanga Fermecată.

Facebook Comments

Similar Posts