Primii pași în organizare și planificare – lista de cumpărături și meniul săptămânal

Dacă te-ai gândit că e momentul să faci o planificare și organizare a domeniilor majore ale vieții tale, dar apoi te-ai blocat… DOAMNE, ÎN CE M-AM BĂGAT?!?…

Crede-mă, te înțeleg perfect!

👇

Există 5 domenii majore ale vieții noastre pe care trebuie să le abordăm și a căror direcție să o clarificăm… dacă vrem să trăim o viață pe care să o iubim:

  • sănătatea / iubirea de sine
  • banii
  • dragostea/relațiile
  • cariera
  • spiritualitatea

Poate fi copleșitor să ne gândim că trebuie să ne adunăm energiile și să planificăm, organizăm totul:

  • planificarea meselor
  • planificarea bugetului
  • planificarea călătoriilor
  • planificarea planificărilor
  • planificarea planificărilor planificărilor
ÎNȚELEG!!!

Sunt deja atât de multe de făcut în viața noastră – de unde să mai am timp să fac ceva „în plus”?

Și eu gândeam fix așa. Eram mereu copleșită și extrem de stresată. Planificarea mi se părea o pierdere de vreme, o risipire a timpului meu liber, atât de puțin și atât de prețios.

Într-o zi, burnout. Puf! Castelul meu din cărți de joc s-a prăbușit. Eram sătulă să mă simt mereu copleșită. Nu am mai suportat! Adică știam că sunt atât de mulți oameni cu 10 copii, 2-3 afaceri etc. și sunt bine și par fericiți și împliniți. Iar ceea ce se părea că au în comun era planificarea riguroasă și o rutină eficientă.

Așa că m-am pus pe lucru. Am început să experimentez. Planificarea cumpărăturilor, planificarea meselor și planificarea zilei. M-am obișnuit cu asta și apoi m-am concentrate pe altă zonă ce consideram că trebuie eficientizată.

A fost de fapt mai simplu decât să mă gândesc să schimb toate zonele dintr-o dată, în același timp, nu crezi?

De câte ori nu ai fost la magazin și ai cumpărat tot felul de alimente și produse exotice și speciale pentru a găti toate acele preparate minunate pe care le-ai văzut la TV pe posturile speciale, convinsă că le vei face săptămâna aceasta… și apoi ai ajuns acasă și ai realizat că va fi o săptămână nebună și de fapt vei ajunge acasă în majoritatea zilelor extrem de târziu?

Acum ce faci?

Știu prea bine! Am fost și eu acolo! Am testat! Am eșuat! Am luat-o de la capăt! Am găsit soluția!
Lista de cumpărături imprimabilă te salvează de toată această durere de cap! Această mică bijuterie este ceva pe care o poți imprima periodic și pe care o poți păstra pe frigider, astfel încât să notezi pe ea ceea ce ai nevoie, nu neapărat ceea ce sclipește pe rafturi în magazin (și mai ales arată apetisant, că ai ajuns, din nou, la cumpărături nemâncată)!

Acum urmează să ne ocupăm de următorul pas în planificare: planificarea meniului săptămânal! Acestea două merg mână în mână!

Facem împreună pași mici: începem prin planificarea câtorva mese săptămâna aceasta. Începem doar cu cina… sau prânzul sau micul dejun. Micile schimbări vor face toată diferența!

Aceștia sunt primii pași esențiali în organizare și planificare! Odată ce i-ai exersat și ți-au devenit rutină… poți trece mai departe!

Cum? Ia uite câte idei am!

Facebook Comments

Similar Posts