1 iulie 2018, lansarea cărții Lună de miere târzie

Prima zi din luna lui cuptor a anului de grație 2018 îmi va rămâne mereu în amintire ca o zi plină de emoție și bucurie: a avut loc lansarea cărții mele, Lună de miere târzie. Am scris despre surpriza apariției acestei cărți >> AICI!

Semnatura_Autograf

Când nu ai așteptări și lași lucrurile să curgă de la sine ai cele mai mari surprize și satisfacții! A fost un eveniment intim, dar plin de emoție. Acum am dat dedicație pe cărți cu o semnătură, sper ca, în ani, cu pasiune și dedicare, aceasta să devină un autograf!

Luna de miere tarzie - lansare de carte

Întâlnirea a avut loc într-un spațiu minunat, într-un loc plin de istorie, care îndeamnă la nostalgie și visare: Bastionul Maria Therezia. În sala aceea cu energie pozitivă Asociația Work At Home Moms Romania filiala Timișoara a organizat un târg de două zile, Mama Fest, în care mame făuritoare de frumos și-au expus produsele și au ținut ateliere handmade. Astfel că lansarea cărții a fost un eveniment de la mama eu către alte mame, o formă de încurajare că și mamele pot avea pasiuni. Ora aleasă a avut și ea o semnificație aparte: în aceeași perioadă, la București, aceeași asociație desfășura Flashmob – Poartă-mă în poveste, un eveniment de promovare a lecturii și cărții (am scris despre asta >> AICI!) la care a ‘participat’ și cartea mea.

Luna de miere tarzie - lansare de carte

Nu știu dacă poezia mea aduce ceva nou, dacă e mai bună sau mai proastă decât (… puneți orice doriți aici…). Când citim un text pentru prima oară, încercăm să ne identificăm cu el, să ne regăsim emoțiile și sentimentele, gândurile și dorințele. E o poezie de dragoste, poezie de emoție, poezie optimistă. În ultimii ani, în ceea ce privește scrisul, m-am axat preponderent pe literatură pentru copii, așa că apariția acestui volum e un topic sensibil pentru mine, mai ales că există acea vorbă celebră, criticul literar este un scriitor care a ratat în poezie, proză şi teatru. Nu sunt critic literar, departe de mine ideea și aroganța, dar cititor împătimit și blogger de carte tot sunt! Cartea a ajuns și la scriitorul Dan Miron, pe care îl admir tare mult, și a cărui părere nepărtinitoare mi-a dat curaj:

Mulțumesc mult pentru cartea ta. N-am mai avut răbdare și-am citit-o.

Nu știu dacă și reciproca e adevărată, adică un scriitor să fie un critic ratat sau incapabil de critică. Eu, cel puțin, n-am scris o recenzie în viața mea, doar mici observații după ce-am citit cărțile prietenilor. Așadar, câteva observații din partea unui cititor pasionat.

Prima mea constatare e că ești poetă. Nu știu în ce generație, trend sau stil te încadrezi, așa cum am spus nu sunt critic, nici istoric sau teoretician literar.

Sunt poezii poate excesiv de lirice pentru gustul meu, altele poate mult prea declamative sau doar butade în versuri, iar uneori lași impresia că vrei să spui prea multe.

Am lăsat la urmă ce e mai important. Am descoperit veritabile geme, și nu puține. Iată câteva dintre preferatele mele: Apocalipsa. Promisiune. Amor. Autobiografie. O viață. Bătrânețe. Albert Camus. Le-am luat de la coadă la cap pentru că le-am citit de mai multe ori.

Aș îndrăzni să spun că luna ta de miere cu poezia nu e deloc târzie, dimpotrivă, abia a început.

Mulțumesc tuturor încredere, mulțumesc Karola Ioniță și Asociația Work At Home Moms Romania pentru oportunitate și organizare, m-am simțit minunat! <3

Luna de miere tarzie - lansare de carte

Dacă sunteți curioși ce energie transmit fotografiile de la eveniment, momentele au fost imortalizate cu suflet de Nata Bodiu Photography și le puteți vedea AICI!

Facebook Comments

Similar Posts