chakra plexului solar

Provocare Săptămâna de echilibrare energetică chakra plexului solar – program intensiv de 6(+1) zile

Mă bucur că ai ales să participi la săptămâna de echilibrare energetică pentru chakra plexului solar, un program intensiv de 6(+1) zile. Mai jos îți las ceea ce vom face în fiecare zi.

Te rog tare mult să faci și poze sau video-uri și să le postezi la comentarii pe grupul nostru Echilibrarea chakrelor – grup de suport (grup dedicat persoanelor care au lucrat cel puțin un proiect de echilibrare a chakrelor alături de mine, dacă nu ești în grup și te interesează să începi lucrul cu chakrele, scrie-mi un mesaj privat pe Facebook și îți dau toate detaliile) sau pe profilul tău, cu tag către Patricia Lidia. La final, voi oferi prin random.org cadouri celor care postează.

De ce ar trebui să accepți această provocare?

Chakra plexului solar este situată sub stern și este locul în care simțim că avem „fluturi în stomac”. Chakra plexului solar este centrul puterii noastre, locul în care fie recunoaștem că ne putem controla viața, fie îi lăsăm pe alții să ne controleze, centrul fericirii, bucuriei sau, la polul opus, centrul fricii și furiei. Când chakra plexului solar este deschisă și echilibrată, ne simțim mulțumite și în control asupra direcției vieții noastre, suntem voioase și râdem des, toate lucrurile sunt în echilibru, suntem mulțumite de locul nostru de muncă sau de afacerea noastră, simțim că ne urmăm visurile, că putem controla relațiile, suntem fericite și nu ne suprimăm emoțiile. Totul este la vedere și ne simțim confortabile cu această stare.

Chakra plexului solar se poate bloca prin sentimentul de oprimare, când simțim că nu ne putem controla viața. De multe ori, acest lucru se poate datora unui job care nu ne place, unei relații care nu ne avantajează sau faptului că nu trăim viața pe care ne-am dori-o. Chakra plexului solar se poate bloca și din cauza sentimentelor reprimate/reținute, de tipul celor care „au umplut paharul”. Dezechilibrul acesteia poate duce la probleme digestive de tot felul, precum indigestie, reflux acid, arsuri la stomac, greață, durere. De asemenea, putem resimți sentimente de furie copleșitoare, frică, anxietate, griji, care se resimt și sub forma de tulburări digestive.

Necesar (opțional)

 • Carduri cu afirmații pozitive pentru chakra plexului solar
 • Cristal aferent chakrei plexului solar (citrin, chihlimbar, topaz, ochi de tigru, calcit, pirită, apatit)
 • Ulei esențial aferent chakrei plexului solar (busuiocul indian, mușețelul roman, lămâia, citronela, eucaliptul citrat, feniculul dulce, mușcata-trandafir, litsea, ghimbir, lemongrass, roiniță)
 • turmeric latte, băutură vegetală
 • 1 banană, ½ ananas, ½ lămâie, 2cm ghimbir proaspăt

Când, cum și unde?

Perioada va fi 27 septembrie – 3 octombrie 2021.

Vom face asta împreună, îți voi pune în fiecare zi la ora 8:00 pe grup activitatea zilei. În fiecare zi vei trage un card din cele cu afirmații pozitive pentru chakra plexului solar și vei medita asupra. Dacă nu ai cardurile create de mine, crează-ți propriile carduri. Notează pe câte un carton / foaie de hârtie de mărimea unei cărți de joc una dintre afirmațiile următoare:

 • Focul din mine arde toate blocajele și temerile.
 • Îndeplinesc sarcinile cu ușurință și fără efort.
 • Mă manifest ușor și grațios.
 • Onorez puterea din mine.
 • Primesc puteri benefice și succes în tot ceea ce întreprind.
 • Sunt demnă de iubire, bunătate și respect.
 • Sunt întruchiparea păcii interioare și a încrederii.

Dacă ești interesată de cardurile de echilibrare energetică a chakrelor cu ajutorul afirmațiilor pozitive, le găsești în magazinul blogului. Toate persoanele care comandă cardurile până la această dată beneficiază de înscrierea automată, absolut gratuită, în grupul nostru Echilibrarea chakrelor – grup de suport.

Înainte de a extrage afirmația zilei, amestecă cărțile. Cere ghidaj de la Ghizi Spirituali/Univers, ori sub forma unei întrebări, ori sub a invocării, apoi extrage un card. Afirmația regăsită pe card este cea care trebuie repetată de-a lungul zilei. Pune cardul la loc de vedere, pentru a fi ușoară revederea lui de câte ori este nevoie și repetarea afirmației. De asemenea, scrie în jurnal toate emoțiile și gândurile ce îți vin când interiorizezi afirmația zilei.

Apoi, în fiecare zi avem câte o activitate de echilibrare a chakrei plexului solar.

Ziua 1: Scanarea chakrei plexului solar

În această zi vei primi o listă de întrebări care au menirea de a te ajuta să îți scanezi cât mai obiectiv chakra plexului solar, în vederea determinării stării ei curente. Răspunde cât mai sincer la fiecare întrebare pentru a vedea punctul de pornire în deblocarea ei. Notează-ți toate convingerile, cât mai sincer, pe lângă funcția de diagnosticare a chakrei, scrisul are și valențe terapeutice…

Ziua 2: Meditația cu folosirea de mudre și sunete

Alege o poziție confortabilă cu coloana vertebrala dreaptă și concentrează-ți atenția asupra poziției chakrei plexului solar.

Pune mâinile în fața stomacului, puțin sub plexul solar. Lasă degetele să se unească la vârfuri, cu căușul palmelor spre tine și vârfurile degetelor spre exterior. Încrucișează degetele mari. Este important ca degetele să fie permanent drepte.

Inspiră profund, iar când expiri, intonează sunetul RAM (mantra) de trei ori.

Repetă exercițiul timp 7 – 10 respirații.

Ziua 3: Masarea punctului reflexogen pentru chakra plexului solar

Identifică punctul reflexogen pentru chakra plexului solar. Alege un ulei esențial și aplică-l pe zona respectivă. Folosind un cristal de echilibrare a chakrei plexului solar, masează punctul din bolta plantară situat în centrul tălpii piciorului, timp de minim 5 minute, la fiecare picior, după cum urmează:

 • Cercuri mici, ușoare, în sensul acelor de ceasornic
 • Presare rapidă, de 1 secundă, pe punctul reflexogen
 • Presare lungă, de 10 secunde, pe punctul reflexogen

Ziua 4: Răsfățarea trupului

Conectează-te la femininul sacru prin răsfățarea trupului! Alege să faci o baie relaxantă. Pentru această baie înconjoară-te cu pietre de echilibrare a chakrei plexului solar, spumă, multă spună și adaugă 20 de picături de ulei esențial la alegere în apă. Poți adăug și săruri de baie marine, pentru a aduce energia oceanului în această chakră. Devino una cu apa. Te vei simți ca o Zeiță, crede-mă.

Când ieși din apă, unge-ți chakra plexului solar cu ulei esențial diluat în ulei vegetal (cocos, măsline, jojoba etc.) și relaxează-te restul serii. A sta într-un kimono lejer sau o pijama fluflu adaugă un plus de bunăstare acestui ritual, mai ales dacă reușești să faci periodic exerciții de respirație abdominală.

Ziua 5: Alimentație

Un rol important în echilibrarea chakrei plexului solar îl are și alimentația. Pentru această zi, recomand adăugarea la micul dejun și cină a unei băuturi pe bază de alimente ce sunt recomandate pentru echilibrarea chakrei plexului solar.

Mic dejun – turmeric latte: urmează indicațiile de pe plicul de turmeric latte. Recomand folosirea unei băuturi vegetale în loc de lapte de vacă pentru preparare (eu am stoc din comandă de pe VVV)

Cină – smoothie: 1 banană, ½ ananas, ½ lămâie, 2cm ghimbir proaspăt

Ziua 6: Unduirea corpului

Cu genunchii pe podea, așează fundul pe călcâie și palmele pe genunchi, inspiră ușor în timp ce împingi pieptul în sus și în afară, expiră apoi ușor și rotunjește spatele și umerii. Crează un ritm lin, curgător. Repetă exercițiul de nouă ori.

BONUS (ziua 7): Sesiune de Reiki!

Să fie cu folos!

Facebook Comments

Similar Posts