Activitate Afară - club de vacanță

Activitate Afară – un altfel de clubul de vacanță în Timișoara

Vara trecută, Greuceanu a descoperit cea mai minunată modalitate să-și petreacă timpul liber în mod activ și educativ: Programul Activitate Afară! Această inițiativă oferă copiilor din Timișoara (și împrejurimi, bineînțeles) oportunitatea de a se bucura de copilărie prin joacă și mișcare în aer liber, și include o varietate de programe, cum ar fi Afterschool, Club de Vacanță, Excursii și Tabere.

Programul Activitate Afară a luat naștere în 2012 din pasiunea pentru educația prin experiență și lucrul cu copiii. Programele lor sunt adevărate ateliere de dezvoltare personală, unde încurajează copiii să iasă din zona de confort (care e de fapt acasă, în fața televizorului, în fața calculatorului sau pe dispozitive mobile, jocuri video) și să intre în zona de provocare, unde au loc învățarea și colaborarea în echipă.

Participanții la activitățile acestui program au parte de o experiență de dezvoltare personală, socială și emoțională. Metodologia lor se bazează pe învățarea alternativă, non-formală și experimentală, care se apropie mult mai mult de modul natural de învățare al copiilor. Prin intermediul jocului și experienței, copiii au șansa de a descoperi adevăruri, de a-și dezvolta creativitatea, istețimea, inventivitatea și multe alte abilități importante.

Clubul de Vară Activitate Afară

Povestea lui Greuceanu în cadrul acestui program a început cu Clubul de Vacanță și a fost o experiență cu adevărat fascinantă. Pe parcursul a trei săptămâni ulterioare, Greuceanu a fost implicat într-o serie de activități dinamice și pline de energie, petrecute în mijlocul naturii. Aceste experiențe au fost o oportunitate excelentă pentru el de a-și construi și dezvolta relații de prietenie cu alți participanți, într-un cadru relaxat și plin de veselie. Fiecare activitate, fie că era vorba de jocuri, explorări ale naturii sau ateliere creative, a adus cu sine momente de bucurie și distracție pură.

Excursii

Acum, atunci când se discută despre orice activitate ce presupune a fi în aer liber cu Activitate Afară, reacția entuziastă a lui Greuceanu este întotdeauna un „DA!” plin de energie și anticipare. Această experiență i-a schimbat perspectiva asupra activităților în aer liber, transformându-le într-o sursă de bucurie și entuziasm constant.

Drept urmare, până acum a mers alături de Activitate Afară în 4 excursii, din care 2 ieșiri la săniuș:

Excursia Activitate Afară la cascada Bigăr și Morile de apă de la Eftimie Murgu (Caraș). A venit foarte încântat din excursie.

Excursie Activitate Afară pe insula Ostrov, lângă Moldova Nouă, pentru a vedea caii sălbatici.

Ieșire Activitate Afară la săniuș la Muntele Mic

Ce fac și la ce au acces în cadrul programului Activitate Afară?

 • Organizează ieșiri zilnice în natură, explorând pădurile din apropierea Timișoarei, cum ar fi Pădurea Verde, Pădurea Giroc, Ianova, Pișchia și Herneacova.
 • Se joacă frisbee, baschet, slackline, badminton, participă la jocuri pe echipe și concursuri, explorează natura, construiesc diferite lucruri din lemn și se angajează în multe alte activități care îi mențin pe copii ocupați și într-o permanentă mișcare.
 • Se dau cu sania sau colacul pe zăpadă, organizează concursuri de oameni de zăpadă, se joacă cu bulgări de zăpadă, construiesc igluuri. În cazul lipsei zăpezii în oraș, se deplasează la munte.
 • Stau departe de calculator și televizor.
 • Sunt mereu în siguranță: copiii sunt atent supravegheați de adulți cu experiență acumulată în sute de ieșiri organizate cu grupuri de copii.
 • Socializează offline și își fac prieteni noi.
 • Învață lucruri noi despre natură și conservarea ei, despre grup și munca în echipă, despre cum să ceară și să ofere ajutor atunci când este nevoie și multe altele.
 • Se încălzesc la foc de tabără și beau ceai cald.
 • Se bucură din plin de vacanță – vacanța este momentul în care copiii trebuie să se relaxeze, să se distreze și să participe la aventuri împreună cu prietenii lor.

*În caz de vreme nefavorabilă, activitatea are loc la interior sau în spații acoperite. Programele lor se adaptează în funcție de vreme.

 • Masa de prânz (felul 1 + felul 2), plus 2 gustări zilnice (fructe, ciocolatele pentru energie sau alte mici gustări).
 • Apă și ceai cald.
 • Accesul la facilitățile locației: sală de joacă, toalete, curte interioară, săli de curs.
 • Echipamentul sportiv necesar desfășurării activităților și instructaj (de exemplu sănii)
 • Supraveghere permanentă de către adulți.
 • Activități cu traineri acreditați, cu experiență în lucrul cu copiii.
 • Poze și filmări (Doamne, ce mă bucur când primesc poze și îl văd cu zâmbetul pe buze!)
 • Cea mai eficientă formă de educație non-formală prin care copiii se vor dezvolta social, fizic, mental, emoțional și psihic.

Gratuit: Ghid de Activități Afară

Dacă vrei să descoperi o mulțime de activități interesante pe care le poți face în aer liber, în mediul urban, împreună cu copiii sau cu prietenii, poți accesa ghidul propus de Activitate Afară: LINK. Este o modalitate minunată de a petrece timpul liber în mod distractiv și educativ!

Facebook Comments

Similar Posts